Dining Week Sharing i efterårsferien: Italiensk mad lavet fra bunden, enkelt og delevenligt

Dining Week er helt tilbage fra 2011, hvor man lukkede dørene op til, hvad man kan kalde en restaurant-festival, hvor man kan tage ud på udvalgte restauranter og spise en tre retters menu til få penge.

I år er det ikke kun i vinterferien, men også efterårsferien byder på billig mad. Sharing er et nyt tiltag, der sætter fokus på fællesskabet. Ideen er at skabe uformelle rammer og smage flere forskellige retter sammen.

Man giver 225 kr. + billetgebyr på 26 kr. per person for tre serveringer, som skal deles.

Trattoria 54 ligger på Falkoner Alle. Det er et autentisk lille italiensk spisested, hvor der er et åbent køkken, uformel stemning og en rigtig behagelig service.

Menuen var bestilt på forhånd, og jeg så allerede frem til de første retter.

Vores tjener var venlig og meget imødekommende, uden hele tiden at være nede ved vores bord. Han var ovenikøbet italiensk.

Vi bestilte deres billigste flaske vin (300 kr.), som var rund og mild og smagte utrolig godt. Friskbagt focaccia kom ind som det første, i tre små skåle med olie og balsamico, og det var med til at sparke den første skål af mange i gang.

Oksetatar og hjemmelavet pasta (artiklen fortsætter under billederne)

I forskellige former på smukke tallerkner kom vores første retter ind. Først en velsmagende og enkel oksetatar med peberrodscreme og lidt grønt. Sammen med den kom en rødbede-carpaccio med trøffelmayo og parmesan. Det smagte friskt og var anderledes på en god måde, end den carpaccio man kender. Der var rigeligt med mad, som vi delte på tværs af bordet.

Efterfølgende kom en hjemmelavet pasta, som var al dente, i en stor skål, med salsicciapølse, svampe, parmesan og persille i en cremet sauce. Pølsen smagte lidt af fennikel og gav en rigtig god smag til retten. Tjeneren med den charmerende italienske accent fortalte, at pølsen var hjemmelavet, og at de stort set lavede alt fra bunden. Det kunne smages.

En klassiker til dessert

Hvem er ikke vild med tiramisu? Således sluttede vi aftenen af med den klassiske italienske dessert, som overhovedet ikke skuffede os.

Tag afsted på en af de mange restauranter i denne her uge, og hvis du er heldig og der er en tid, så gør dig selv den tjeneste at besøge Trattoria 54.

Det er den slags mad, man har lyst til at spise hver dag, enkelt og uden blærerøvspotentiale, men velsmagende og godt håndværk.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

0

Regnjakken til tørvejr og uvejr

Udebanestimen fortsætter for B.93