MÅNEDENS AMAGERBUTIK SEPTEMBER: Amalie Gade og Gadekrydset i Kastruplundgade. Foto: Martin Sørensen.

Elsker 😍 Like 👍

Vuffelivov i Kastruplundgade: Amalie styrer Gadekrydset

MÅNEDENS AMAGERBUTIK. Hundebutikken Gadekrydset i Kastruplundgade i Kastrup er kåret til ‘Månedens Amagerbutik’ for september. Amalie Gade åbnede butikken i 2016 og har opbygget en stor og loyal kundegruppe. I butikken kan hundejere finde alt fra ernæringsrigtigt foder til legetøj og udstyr. »Jeg sætter en ære i, at hunden skal have et langt og sundt liv,« fortæller Amalie, der er uddannet veterinærvejleder.

AF JAN JEPPESEN

jje@amagerbladet.dk

KASTRUP: Bland ingredienserne fra efternavnet Gade, en hund og et vejkryds, og vupti, så har du navnet på en hundebutik: Gadekrydset i Kastruplundgade 23. Her er der masser af plads til de firbenede og deres ejere, når der skal handles enæringsrigt foder, legetøj eller udstyr.

Bag disken finder vi 26-årige Amalie Gade, der modtager prisen som Månedens Amagerbutik for september. På Amager Bladets Facebook-side har brugerne sendt mange anbefalinger mod Gadekrydset, og så var det en smal sag for Danske Bank og Amager Bladet at finde prisvinderen i årets første efterårsmåned.

»Jeg er virkelig glad. Det betyder meget for mig, at folk synes godt om butikken. For jeg sætter en ære i, at kunderne skal føle sig godt tilpas. Og man kan altid lige parkere sin hund i butikken, mens man handler i Fakta eller har andre ærinder i nabolaget,« siger Amalie, der åbnede butikken i 2016 med hjælp fra forældrene Anja og Boye, der driver ejendomsmæglerfirmaet EDC Sauerberg og Gade.

Mor og datter er ejere

Amalies stolte mor fortæller, at mor og datter ejer butikken i fællesskab, men at det er Amalies koncept.

»Jeg har været med i det mærke, der hedder ’Rigtig Hundemad’ og fået min oplæring dér som veterinærvejleder. Og en dag fik jeg så idéen til Gadekrydset,« forklarer Amalie.

Det går rigtig godt i den 175 kvadratmeter store butik. Der kommer flere og flere kunder – fra nær og fjern.

»Det er kunder, som forstår vigtigheden af rigtig enæring. Jeg har fokus på, at enæringen skal være ordentlig og naturlig – også gerne økologisk. Du finder ikke kemiske stoffer i det foder, du kan købe her,« understreger Amalie.

Kundekredsen er en blandet landhandel. Her kommer studerende, overlæger og børnefamilier, der tænker, at deres egen sunde livsstil skal overføres til deres dyr. Amalie har selv to hunde, Hugo og Bailey samt fire katte. Og de nyder godt af Amalies kærlige omsorg – trods en travl hverdag.

Slipper for myldretiden

»Jeg bor ikke i Kastrup, men i Vallensbæk. Heldigvis er transporten ikke noget problem, da jeg først åbner klokken 10.00. Jeg slipper jo for den værste myldretid,« griner Amalie.

Hun elsker at rådgive hundeejerne og kæle med deres hunde. Men regnskaberne er overladt til mor.

»Jeg er uddannet jurist, arbejder nu som ejendomsmægler og er samtidig bogholder for Amalie. Jeg nyder det,« fortæller Anja, der er uhyre optaget af datterens projekt.

»Rigtig ernæring betyder meget. For foder du din hund eller kat rigtigt, så sparer du mange penge på dyrlægeregninger. Og så giver det bare trivsel. Dyrene bliver glade mellem ørerne og glade i øjnene.«

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

»Nørrebro har altid stået mit hjerte meget nær«

Bad og boliger i ikonisk vandtårn