Dorte (tv.) og Roberta med dyr og skrivemaskine i butiksvinduet. Foto: Jacob Schneider.

Skriv dine indre dyr ud

SKRIVELIV. Ved tre workshops i en vintage-butik kan deltagerne lære mere om sig selv og skrive historier inspireret af en særligt indrettet kælder i butikken. Første gang er temaet ‘dit indre dyr’.

Af Jacob Schneider

jape@minby.dk

AMAGERBRO: Hvad sker der, når en skrivende journalist med hang til personlig udvikling og en designer med en udpræget kunstnerisk åre går sammen? Det kan opleves ved ’State of Being workshops’ i butikken Wacher Vintage på Amager Boulevard 133.

Her har Dorte Wacher til daglig sin butik med unikke vintage-produkter, som hun har samlet gennem det meste af livet. Nu bliver nogle af dem til rekvisitter, når hun indretter kælderen til tre skriveværksteder sammen med den lokale journalist og kropsterapeut Roberta Montanari.

Hun har før haft bogudgivelsesfester, maskeværksted, smykkeforedrag og andre events i butikken.

»Jeg har nok mest selv skrevet dagbog, men jeg elsker ord og historier – alle de historier, der er i hver af tingene herinde, er også vildt spændende,« siger Dorte.

Kropslig erkendelse

State of Being workshops er en ny oplevelsesorienteret skrivesalon, hvor både tanker, følelser og krop er i spil. Det foregår i omgivelser designet til at inspirere og understøtte en indre følelsesmæssig proces. Deltagerne bliver guidet igennem en skabende proces, som tager udgangspunkt i deres egen livshistorie og indre liv.

Til de tre skriveværksteder arbejdes der primært med kreativ skrivning, men også tegning, billeder, musik, dialoger og andre kreative virkemidler. Små meditationer og simple kropsterapeutiske redskaber bringer deltagerne i en sindstilstand – ’state of being’ – hvor man både erkender på et mentalt plan og bliver til sin forståelse i en kropslig forstand.

»Der sker tit det, når man skriver om sit indre liv, at man møder nogle erkendelser eller minder, der bringer en i en særlig tilstand. Du føler din erkendelse, når du ser nye sammenhænge og perspektiver på dig selv og dit liv. Så da jeg så Dortes fantastiske sted her, fik vi den idé, at det kunne være sjovt at designe selve omgivelserne til det. Man får jo forskellige historier alt efter, om man sidder i en mørk kælder, om et lejrbål eller på et stort slot.

Børn gør det jo hele tiden: Når de leger mor og far, så bliver de til mor og far. Så når omgivelserne er designet til et bestemt tema, leger vi os egentlig bare ind i skriveøvelserne derfra,« fortæller Roberta, som har udviklet konceptet.

Dyriske skriblerier

Titlen på den første workshop 27. oktober er »Dit indre dyr – go wild.« Her udforsker man naturen i sig selv og finder det eller de dyr, som repræsenterer ens kvaliteter. Workshoppen vil på legende vis få deltagernes naturlige kræfter, evner og behov frem i lyset, så de får en helstøbt forståelse af deres ressourcer og potentialer – og hvordan de bruges i skrivningen.

»Vi er på mange måder langt væk fra naturen i vores it-verden, hvor vi hele tiden er sammen digitalt. Vi kan måske godt glemme vores egen indre natur, så vi prøver at komme tilbage til de dyriske instinkter på en sjov og legende måde. Vi har det jo tit med at spejle os i dyr, og her prøver vi så at finde frem til dem, man ikke er i så god kontakt med og få nogle aha-oplevelser ud af det.

Man behøver slet ikke at have en forfatter i maven for at være med. Det vigtigste er legen, og man behøver absolut ikke at læse sin tekst op for de andre. Kan du tænke og føle det, så kan du skrive det… Det er ikke en optagelsesprøve til forfatterskolen,« griner Roberta, som er mangeårig underviser i livshistorier og kreativ skrivning.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Ryvangens Naturpark

Mexicansk og japansk på Trianglen