Den travle overborgmester kunne ikke vente på at lågen blev låst op, men tog den gennem hullet i hegnet på vej fra skolen til Pioparken. Hans følge, deriblandt børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen, ventede pænt ved lågen.

Toilet og tryghed på vej til Sydhavnen

Efter møde med skolebestyrelsen på Ellebjerg Skole varsler overborgmesteren ny SSP handlingsplan i området.

Mens overborgmesteren klemmer sig igennem hullet i hegnet er en betjent småløbet i forvejen og klatrer ind i tårnet på legepladsen. Han dukker op igen med en presenning og lidt affald fra tårnet, hvor der jævnligt både er tegn på overnattende gæster og, efter sigende, narkohandel. I hvert fald renser kommunens renholdsmedarbejdere hver morgen området ved Louis Pios Gade for eventuelt efterladte kanyler og affald, og registrerer hærværk.

Frank Jensen og følge, der pænt gik gennem den åbne låge, har fredag eftermiddag samlet sig ved et af legestativerne i Pioparken for at få en hurtig præsentation af områdefornyelsens visioner for området.

Pressede elever

Men inden da foregik mødet på Ellebjerg Skole, hvor overborgmesteren blev orienteret om nogle af de situationer eleverne bliver udsat for, på deres vej i skole. Blandt andet gennem det grønne område på hjørnet af Louis Pios Gade og Borgmester Christiansens Gade.

»Vi kan ikke have, at der bliver lagt mere pres på eleverne på grund af utryghed med forholdene omkring skolen. Så nu skal der laves en SSP Handlingsplan for hele området, det vil jeg sætte i gang,« sagde Frank Jensen (S). Han havde i øvrigt en helt konkret løsning med til et problem i den anden ende af gaden.

Toilet på plads

Et midlertidigt toilet er på vej til Anker Jørgensens Plads, hvor man i øjeblikket er udstyret med et fritstående pissoir.

»Når det generer de handlende skal der gøres noget, og vi har i Sikker By styregruppen fundet penge til et toilet,« kunne overborgmesteren fortælle.

En del af de mennesker, der tidligere brugte faciliteterne på Mozarts Plads, som nu er lukket ned af Metrobyggeriet, har fundet hen til Anker Jørgensens Plads, hvor der ikke er de samme sanitære forhold. Toilettet skulle være på plads senest i begyndelsen af november. En nyhed, der blev godt modtaget på pladsen fredags.

»Det var på tide. Jeg bruger en time hver dag på at gøre rent for tis og bræk og andet, her i området bag pølsevognen,« fortæller Morten Andersen, der dog ikke vil undvære slænget på pladsen. »De hører til her, de er en del af Sydhavnen.«

Hegn under trappen

Fredag blev der også sat nye københavnerbænke op på pladsen, de var taget i brug.

Til gengæld har det vakt en del undren blandt sydhavnerne, at der er sat et hegn op på pladsen omkring Kvartershuset. Hegnet ser umiddelbart ud til at afskære pladsens brugere, men ifølge kommunen er der tale om en afskærmning.

Kvartershuset har åbnet sin reception i stueetagen og derfor skal brugerne flyttes væk fra facaden, men de er ikke blevet forvist, lyder det fra huset. Afskærmningen er åben i enden med elevatortårnet, og brugerne må gerne opholde sig bag hegnet, hvor der efter aftale bliver stillet en kost og skovl, så man kan rydde op efter sig.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Frank Schmidt Pedersen

Om journalisten Frank Schmidt Pedersen

Freelance journalist på Hovedstadens Mediehus med fokus på Valby/Kgs Enghave og Nørrebro/Nordvest.

Farverige balloner fyldte Folehaven

Gavlmaleri dukker op i Hillerødgade