Foto: Bahadir Berber
in ,

En nat i kulturens tegn

KULTURNAT. Det vrimler med spændende kulturoplevelser både på Nørrebro og i Nordvest i anledning af Kulturnatten i morgen fredag. Her får du en lille guide til nogle af oplevelserne.

Af Julie Stougaard

js@minby.dk

En nat med politiet

Kom med på byvandring, hør om virkelige forbrydelser og bliv børnebetjent

Kulturnatten på Politimuseet byder på noget for både små og store. Kl. 18-22 kan børnene teste deres evner som børnebetjente og hilse på en ægte politibetjent. De voksne kan aftenen igennem komme med på byvandringer, høre forskellige foredrag om kriminalsager og se den nyeste særudstilling ’TRUSLER’.

Enkelte arrangementer kræver tilmelding. Fra 18.00-00.00.

 

Politimuseet

Fælledvej 20

2200 København N

 

En nat med musikhistorie

Tag dine dansesko på, og oplev Nørrebros musikalske historie. Dans til et potpourri af musik, der er lavet af kunstnere, som er vokset op i bydelen, eller som har slået deres musikalske folder her – fra Otto Brandenburg til Kesi.

Fra 18.00-23.00.

 

Nørrebro Kulturinstitut

Blågårds Plads 5

2200 København N

 

En nat i forskningens tegn

SUNDs forskere tager dig i hånden til Kulturnatten gennem en verden af levende videnskab. Føl dit hjerte slå til bankende rytmer. Hold vejret i spænding, når du opklarer en mordgåde. Mærk pulsen stige, når du udfører en simuleret operation som kirurg. Hør om ruslægemidler, og se spiselige QR-koder mod hovedpine. Quiz med arme og ben. Test dig selv i en forhindringsbane, og få tips til en sund livsstil. Få et sug i maven, når du ser Københavns smukkeste udsigt fra Mærsk Tårnets 15. sal.

Fra 18.00-22.00.

 

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet (Mærsk Tårnet)

Blegdamsvej 3 B

2200 København N

 

En nat med Ella og Louis

Happy Feet Studio åbner dørene til en aften fyldt med swingdans og danseglæde. Kom og lær Lindy Hop og Charleston, og dans natten væk i det smukke, nyrenoverede dansestudie. For nybegyndere vil der være intro til swingdans kl. 19.00, 20.00, 21.00 og 22.00. Derudover vil dansegulvet være åbent natten lang til tonerne af Louis Armstrong og Ella Fitzgerald. Fra 18.00-01.00.

 

Happy Feet Studio

Ørnevej 33 stuen

2400 København NV

 

En nat med metalgiganter

Københavns black metal-giganter SOLBRUD spiller en fantastisk koncert i Tagensbo Kirkes smukke kirkerum. Fra 19.00-20.00.

 

Tagensbo kirke

Landsdommervej 35

2400 København NV

 

En nat i Nangijala

Gør dig klar til at træde ind i en anden verden med lys, musik og eventyr, når Dansekapellet åbner op for god stemning, musik og dans.

Oplev forestillingen Nangijala, inspireret af Brødrene Løvehjerte, med dansere og elever fra Uppercut Danseteater og Dans i Nordvest. Her tager Jonathan og Tvebak på eventyr med drager og krigere, scenemagi og flotte kostumer.

Begrænset antal pladser. Billetter uddeles efter først-til-mølle princip. 6 år+. Fra 20.30.

 

Dansekapellet

Bispebjerg Torv 1

2400 København NV

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Mand skyldig i at opbevare 11 skydevåben

Pensionskasse køber kontorejendom