I oktober kan værestedet og aktivitetsstedet Muhabet fejre, at de har budt på kærligt samvær på Nørrebro i 15 år.
in ,

Muhabet fylder 15 år

FØDSELSDAG: På trods af at stedet i flere omgange har været lukningstruet, kan værestedet og aktivitetsstedet Muhabet i oktober fejre sin 15 års fødselsdag.

Hos Muhabet arbejder man med at skabe recovery og rehabilitering hos traumatiserede og psykisk syge flygtninge og indvandrere, og rigtig mange er blevet hjulpet til et mere værdigt liv med mindre ensomhed, færre genindlæggelser og mindre medicin. For nogles vedkommende har rehabiliteringen også ført til en tættere kontakt til arbejdsmarkedet.

Muhabet betyder ’kærligt samvær’, hvor fællesskab, omsorg og anerkendelse er i centrum. Dette udgør de basale byggesten til, at mennesker får mulighed for at komme sig oven på krig, forfølgelse, tortur, fængsling og anden ondskab, samt det at være fremmed i et land, som kan være svært at blive en del af, når man oven i sine traumer skal kæmpe med sproglige og kulturelle barrierer.

Muhabet kæmper videre for at få lov til at fortsætte sit arbejde mange gange 15 år endnu.

 

js

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Pensionskasse køber kontorejendom

Jægersborggade får emballagefri købmand