Lilli Staagaard er meget fra Enghaveparkens Venner er vred og frustreret over, at kommunen vil benytte 'brutal beton' i stedet for den dyrere, hvide beton, som de først var blevet stillet i udsigt. Arkivfoto: Klaus Sletting

Sur 😠

»De kan ikke være det bekendt«

Enghaveparkens Venner er rystede over, at der ikke er større politisk vilje til at standse indtoget af ‘brutal beton’ i Enghaveparken og kalder løsningen en ‘discountpark’ og hele processen for et skindemokrati.

Af René Mølskov

rem@minby.dk

Lilli Stagaard, repræsenterer græsrodsbevægelsen ’Enghaveparkens Venner’. Det har hun gjort i mange år – også længe inden der var noget, der hed områdefornyelse. Men som repræsentant for de almindelige brugere af parken har hun været med i alle fire år op til beslutningen om at renovere parken i forbindelse med skybrudssikringen.

»Vi har været med til samtlige møder om det i områdefornyelsen og vi har deltaget i arbejdsgruppen i fire år. Alt det, vi fik lovet til slut, det hænger slet ikke sammen med det, der sker derovre nu. Det er vi meget rystede over,« siger hun.

Først røg det miljøvenlige element af skøjtebane-planen og nu tyder alt på, at den planlagte lyse beton heller ikke bliver realiseret.

»Vi fik lovet et og får noget andet. Jeg sidder virkelig tilbage med følelsen af at have spildt fire år på at deltage i et arbejde, hvor de til sidst smider alt det, de har lovet os,« siger Lilli Stagaard frustreret.

LÆS OGSÅ: Forvaltning om Enghaveparken: “Vi har lyttet til borgerne”

Lokal forankret skuffelse

Tidligere har lokaludvalgsformand på Vesterbro Thomas Egholm kritisret planerne om det, han kalder ’motorvejsbeton’, som måske skal stå de næste 100 år.

»Vi bliver nødt til at stoppe projektet nu. Ellers får vi ikke den park, vi var blevet lovet,« siger Lilli Stagaard og fortsætter:

»Jeg har været inddraget i et demokratisk projekt, der viser sig ikke at være en skid demokratisk. Alting bliver trukket ned over hovedet på os. Det tog fire års arbejde i arbejdsgruppen, og så ændrer de bare beslutningen på grund af økonomien eller en regnefejl. Det er jo skinddemokrati. Vi får bare en discountpark. Det er fuldstændig uhørt.«

Bare en almindelig bruger

Hun understreger, at det godt kan være, det lyder som en gang brok, men at hun i virkeligheden er rystet. I alle sine 70 år har hun levet omkring og brugt Enghaveparken.

»Jeg er bare et almindeligt menneske, der er kommet i parken hele mit liv. Og det er jo ikke mig, der skal bruge den de næste 100 år, men det skal børnene jo. Og det bliver ikke lige lavet om, hvis først den grå beton står der,« siger hun.

Hun ærger sig over, at der ikke har været mere lydhørhed fra politisk side. Og hun tror at politikerne er heldige med, at mange nye tilflyttere ikke har sat sig ind i, hvad der sker i parken:

»Jeg er rigtig vred og skuffet. De kan ikke være det bekendt over for os almindelige brugere af parken. De kan simpelhten ikke være det bekendt. Men der er mange, der ikke har opdaget det, og så er det først når betonen er støbt, at det går op for dem,« siger Lilli Stagaard.

Vesterbro Bladet har desværre ikke nået at indhente kommentar fra forvaltningen eller de politiske partier inden deadline.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Mere sikre skoleveje på vej

Mand skyldig i at opbevare 11 skydevåben