Frem-cheftræner i Boldklubben Frem. Foto: Claus M. Hansen

De første 100 dage

STATUS. Det er 100 dage siden, at Lasse Holmgaard satte sig til rette i trænersædet i Boldklubben Frem. Dermed er det tid til at gøre status.

Af Bo Børresen

bob@minby.dk

FODBOLD: Fem sejre, tre uafgjorte, tre nederlag og en målscore på 10-7 i elleve 2. divisionskampe samt én sejr, ét nederlag og en målscore på 7-5 i pokalturneringen. Det er den faktuelle status, man kan gøre her 100 dage inde i cheftræner Lasse Holmgaards virke i Boldklubben Frem.

Valby Bladet/Kgs. Enghave Bladet har bedt Holmgaard selv gøre status med udgangspunkt i tre spørgsmål:

1. Hvad har overrasket dig mest i de første 100 dage?

»Det har været at mærke presset. Frem er en meget traditionsrig klub. Det var jeg godt klar over, og det var en af grundene til, at jeg sagde ja til jobbet. Men fordums styrke gør, at der altid – uanset budget og betingelser – er en forventning om, at Frem som minimum skal spille i 1. division. Så snart vi vinder en kamp, begynder folk at tale om 1. division.

Da jeg overtog trænerroret 1. juli havde jeg tre uger til at spille omkring 15 nye spillere ind på holdet. Budgettet er endnu strammere, end jeg havde troet. Det tillader kun at hente spillere fra Københavnsserien, Danmarksserien og bunden af 2. division. Med de betingelser taget i betragtning synes jeg faktisk, at det svært at være skuffet over, at vi har tabt tre ud af 11 kampe.«

2. Hvad har været det sværeste i de første 100 dage?

»Jeg vidste selvfølgelig godt, at jeg ville blive stillet over for diverse udfordringer i et nyt job. Men at jeg blev mødt af så store udskiftninger i staben, kom bag på mig. Ny holdleder, ny sportschef og ny assistenttræner. Det var vel kun massøren og målmandstræneren, som ikke var nye. Det gjorde det noget svære at blive sat ind i de mange funktioner, der er i et nyt job et nyt sted.«

3. Hvad har været det bedste i de første 100 dage?

»Det er dagligdagen i klubben og de mange frivillige. Og ungdomstrænerne. De har taget fantastisk godt imod mig og bakket op omkring i mange forandringer. Frem rummer alle de mange dyder, jeg havde forventet. Jeg kan mærke, hvordan der bliver arbejdet benhårdt for klubben. Det gør spillerne i øvrigt også på banen. Det er fantastisk at mærke, at der bliver kæmpet til sidste fløjt og til sidste blodsdråbe. Og så er der vores publikum. En af hovedårsagerne til, at jeg valgte Frem. Især i hjemmekampen mod Brønshøj var publikum magisk.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Drama i slut-minutterne

Børn kom ud på isen med stave