Koncertsalen med ny balkon. Foto: Anders Bentzon.
in , ,

Elsker 😍

Håndværkere rocker Amager Bio

REJSEGILDE. Der var festtaler og pølsevogn, da det nye Amager Bio holdt rejsegilde i onsdags.

Af Jacob Schneider

jape@minby.dk

ØRESUNDSVEJ: Taler, gourmet-pølser og cacaomælk – og en lille rundvisning på Musiktorvets byggeplads for den sidste af i alt tre etaper: Renoveringen af Amager Bio og teatret ZeBU skrider fremad, og onsdag var der rejsegilde.

»Bid os i haserne«

Kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld (Å) var den første til at takke håndværkere, entreprenører og arkitekter for indsatsen.

»Solen skinner, der er højt til loftet og den økologiske pølsevogn er kørt i stilling – hvad mere kan man ønske sig? Det er otte år siden, de første beslutninger om projektet blev truffet, og nu er vi næsten i mål. Jeg har godt nok kun været på rådhuset i otte måneder, men vi er mange, der er stolte over Musiktorvet. Og Amager Kulturpunkt er er flot symbol på, at byen vil noget med kulturen, ikke mindst for børn,« sagde Grünfeld, inden den lokale borgerrepræsentant Lars Weiss (S), tog over:

»Jeg tror nu ikke, det bliver sidste etape. Der er en god Amager-tradition for at være rebelske og

Foto: Anders Bentzon.

hele tiden skubbe det lidt længere. Når man så forklarer om budgetforlig og anlægsloft får man bare at vide, at ’vi interesserer os ikke for matematik’. Så stor tak til de lokale kræfter, som altid vil noget andet: Her skulle have været supermarked, men visionen om Amager som Musikøen var stærkere. Så bliv endelig ved med at bide os i haserne.«

26 mand har arbejdet i fem uger med at rive de gamle konstruktioner ned, og ombygningen har blandt andet budt på geotekniske problemer og et nyt fundament. Konstruktionen er ret speciel, fortalte hovedentreprenør Sebastian Sahl fra Strømberg-Sahl på Englandsvej.

»Der er ikke noget her, der er lige i 90 grader, alt er bygget i skæve vinkler, så det har bestemt ikke været kedeligt.«

Kommunen har overtaget

I forbindelse med projektet er ejerforholdene blevet lavet om: Førhen ejede Dansk Supermarked den gamle biograf, mens kommunen ejede den bygning, som førhen husede Røde Kro Teater,

Foto: Anders Bentzon.

sidenhen ZeBU. Nu har Københavns Kommune overtaget hele komplekset.

Renoveringen står i godt 28 millioner kroner og munder ud i et nyt børne- og ungdomsteater, et Amager Bio med en kapacitet på godt 1.400 tilskuere mod 1.100 i dag, ny foyer, balkon og opdaterede backstage-faciliteter. Det er stadig Musikforeningen 5-øren, som skal drive stedet sammen med kommunen.

Amager Bio satser hårdt på, at der kan holdes snigpremiere i den nye sal ved den traditionsrige ’Frede Juledag’ med Ama’r Kix og Frede Fup 27. december. Den store genåbning er planlagt til 1. marts 2019.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Forslag: Gør plejehjem til ungdomsboliger

Ancher som kunstnere og ægtefolk