FOTO: KØBENHAVNS KOMMUNE.
in ,

Byens rundeste skole indviet

ØRESTAD: Kalvebod Fælled Skole blev taget i brug lige før sommerferien, men i torsdags blev Ørestads nye, cirkelrunde skole i Arenakvarteret officielt indviet af børn, borgmestre og skolens personale.

Skolens elever og medarbejdere opførte, som man kan se på billedet, en fælles dans for at fejre indvielsen, inden skolekoret sang for de fremmødte.

Skolen var i øvrigt en af de fem nominerede til Årets Skolebyggeri 2018, som blev uddelt dagen før indvielsen. Vinderen blev ikke et egentligt skolebyggeri, men ombygningen til et nyt læringsmiljø på Det Kgl. Bibliotek i Århus.

»Det er flot, at Kalvebod Fælled Skole var med i opløbet om at blive årets skolebyggeri, og jeg er stolt af de høje ambitioner, vi har for byens skolebyggeri. Siden jeg kom til som overborgmester, har vi investeret massivt i at renovere og bygge nye, moderne skoler. Det er Kalvebod Fælled Skole et strålende eksempel på. For mig er det en førsteprioritet, at vores skoleelever har de bedste rammer for en god skoledag,« sagde overborgmester Frank Jensen (S) i sin indvielsestale.

Foto: Københavns Kommune

Kalvebod Fælled Skole er 3-sporet med plads til 750 elever. Skolens runde form giver mindre facadearealer og dermed mindre varmeforbrug.

Skolens faglige profil er idræt og bevægelse og skolens idrætshal ligger midt i den cirkelrunde bygning. Skolen, idrætshallen og kunstgræsbanen skal uden for skoletid også danne ramme om kultur- og foreningslivet i Ørestad Syd. Det har kostet 390 millioner kroner at anlægge Kalvebod Fælled Skole.    /haj

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Lokalhistorisk: Hans Knudsen var en humanistisk pioner

Bounce åbner trampolinpark i Field’s