Råhuspladsen var draperet i bundgarn, da modstanderne af boligbyggeri på stejlepladsen demonstrerede og samlede underskrifter. Foto: Martin Sørensen

Begrænset fangst på rådhuspladsen

En del af Fiskerhavnen og stejlepladsen i Sydhavnen var torsdag eftermiddag flyttet til Rådhuspladsen mens borgerrepræsentationen 2.behandlede kommunens budget

»Den største knast,« kaldte overborgmester Frank Jensen (S) i sin åbningstale situationen, hvor politikerne opgav at bygge boliger på Strandengen. Og i stedet valgte blandt andet at affrede og bygge 550 boliger på stejlepladsen i Fiskerhavnen.

En situation der allerede har givet anledning til stor utilfredshed blandt naboer og brugere af stejlepladsen som havde taget opstilling både foran og bag rådhuset denne torsdag eftermiddag. For at påvirke politikerne inden de kl. 16 gik til møde for endeligt at vedtage kommunens budget 2019.

Begrænset fangst på rådhuspladsen

Uploaded by MinBy Hovedstadens Mediehus on 2018-10-05.

På Rådhuspladsen havde fisker Brian Kyed draperet sine bundgarn ud på fliserne i håb om at fange en politiker, mens ildsjælen Michael Sydhavn holdt tale, der blev samlet underskrifter og uddelt klistermærker med efterfølgende musikalsk underholdning.

Ved bagindgangen blev der solgt støtte-t-shirts og de politikere der skulle ind til mødet fik stukket en kuvert med inspiration i hånden.

»Vi har på fornemmelsen, at mange af politikerne ikke ved, hvad det er for et område, der er tale om, så de får lige en lille hilsen, der kan gøre dem klogere,« sagde Jan Mathisen, der stod klar med kuverterne.

Inde i Borgerrepræsentationen var stejlepladsen og boligerne på Amager Fælled en del af debatemnerne, men det hele endte med, at budgetaftalen kom i hus uden ændringer.

Læs mere i Valby Bladet på onsdag.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Frank Schmidt Pedersen

Om journalisten Frank Schmidt Pedersen

Freelance journalist på Hovedstadens Mediehus med fokus på Valby/Kgs Enghave og Nørrebro/Nordvest.

Uthaug og Korsgaard hos Det var Zittans

Tårnby Kommune åbner børneterapi