Papegøjens hoved bliver kølet af i et særligt skab mellem forestillingerne, da det bliver så varmt indeni. Foto: Kamilla Bryndum.

Få et glimt af eventyrdronningen

ROYAL KUNST: Lige fra barnsben har eventyrenes billedside haft stor betydning for Dronningen. Et af Margrethes barndomsminder er den eventyrlige verden, der åbnede sig, når der blev læst højt fra børnebøger i barndomshjemmet.

Illustrationerne i bøgerne, utallige ture i balletten, udklædningstraditioner i familien og interiøret på de kongelige slotte har alt sammen været med til at inspirere Dronningen i det kunstneriske arbejde med scenografier og kostumedesigns.

Nu kan man få et kig ind i den kongelige eventyrverden, når Amalienborgsmuseet udfolder Dronningens sceniske univers helt indtil 19. maj 2019: Til udstillingen ’Eventyrdronningen’ har Dronningen været med til at udvælge en række af sine egne kostumer og scenografier til nogle af vores mest elskede eventyr, som Kongernes Samling præsenterer i Christian VIII’s Palæs store sale.

Udstillingen er lavet i samarbejde med Kongehusets kurator Elisabeth von Buchwald og designer Shane Brox, og i forbindelse med udstillingen fortæller Elisabeth von Buchwald, at »udstillingen er et forsøg på at lade den besøgende få et lidt dybere indblik i den kreative del af Dronningens hjerne«.

Besøgende kan også helt i Dronningens ånd selv slippe fantasien fri og prøve kræfter med den teknik at folde papirhatte efter hendes designs.

Se mere: kongernessamling.dk

/jape

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Pinis sidste dag bag saksen

The Caribbean housewife åbner suppekøkkenet fra på fredag