Papegøjens hoved bliver kølet af i et særligt skab mellem forestillingerne, da det bliver så varmt indeni. Foto: Kamilla Bryndum.

Få et glimt af eventyrdronningen

ROYAL KUNST: Lige fra barnsben har eventyrenes billedside haft stor betydning for Dronningen. Et af Margrethes barndomsminder er den eventyrlige verden, der åbnede sig, når der blev læst højt fra børnebøger i barndomshjemmet.

Illustrationerne i bøgerne, utallige ture i balletten, udklædningstraditioner i familien og interiøret på de kongelige slotte har alt sammen været med til at inspirere Dronningen i det kunstneriske arbejde med scenografier og kostumedesigns.

Nu kan man få et kig ind i den kongelige eventyrverden, når Amalienborgsmuseet udfolder Dronningens sceniske univers helt indtil 19. maj 2019: Til udstillingen ’Eventyrdronningen’ har Dronningen været med til at udvælge en række af sine egne kostumer og scenografier til nogle af vores mest elskede eventyr, som Kongernes Samling præsenterer i Christian VIII’s Palæs store sale.

Udstillingen er lavet i samarbejde med Kongehusets kurator Elisabeth von Buchwald og designer Shane Brox, og i forbindelse med udstillingen fortæller Elisabeth von Buchwald, at »udstillingen er et forsøg på at lade den besøgende få et lidt dybere indblik i den kreative del af Dronningens hjerne«.

Besøgende kan også helt i Dronningens ånd selv slippe fantasien fri og prøve kræfter med den teknik at folde papirhatte efter hendes designs.

Se mere: kongernessamling.dk

/jape

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Pinis sidste dag bag saksen

The Caribbean housewife åbner suppekøkkenet fra på fredag