in , ,

Østrigsk musical i Adidas-bukser

4. u fra Kirkebjerg Skole skal sammen med professionelle musikere optræde til en koncert søndag 7. oktober. Vi smugkiggede indenfor i musiklokalet.

Der er langt fra Adidas-træningsbukser, Nike-sko og løse hættetrøje til kostumer fra Sound of Musics østrigske alper. Men allerede ved første strofer af Do-Re-Mi – en af sangene fra østrigske musical – smelter de to verdener sammen på magisk vis.

Vi er i musiklokalet på Kirkebjerg Skole. I en halv rundkreds står 24 drenge og piger fra 4. u – en lærer i baggrunden er mest pædagogisk dørmand. De interessante voksne i dag er Ole Jørgensen, der er dirigent samt solist og sopran, Angelica Asp og korleder Hans Lindberg fra Glostrup Mandskor.

Tonerne danser

DO-RE-MI begynder Angelica Asp og børnene istemmer i kor – lidt længere inde i sangen kommer kroppen mere med og en af drengene, der har hættetrøjen trukket helt ned over hovedet bliver så begejstret, at hans tynde ben danser med armene i et forsøg på at følge med.

Glostrup Mandskor skal sammen med solisten Angelica Asp og Nordiske Sinfonietta give koncert søndag 7. oktober klokken 15 på Kirkebjerg Skole, hvor de får hjælp af 4. U.

»Det giver en helt anden dimension – vi er jo nogle gamle mennesker, der har sunget i over 30 år, så det er et friskt pust,« siger Hans Lindberg.

Og for eleverne har det været en stor oplevelse at få besøg af rigtige musikere.

»Man kunne godt blive bange for at det er pinligt, men så snart vi kom i gang var det sjovt,« fortæller Klara Marie Vinæsbrishøj og kammeraten Marvin Bardak er også glad for at være med til at synge.

»Det var faktisk nemmere end jeg troede, og da hende læreren gik ind i midten, var det ikke så pinligt mere,« siger Marvin Bardak .

Til koncerten optræder koret og eleverne med den klassiske Do-Re-Mi-scene fra Sound of Music og synger også om en dansende tango-kat. Til slut dirigerer eleverne champagnegaloppen.

 

Koncert med 4. u, Glostrup Mandskor og Nordiske Sinfonietta. Kirkebjerg Skole, Vanløsehøj 4, Søndag 7. oktober klokken 15.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Anja Berth

Om journalisten Anja Berth

47 år, bor i København. Journalist siden 2000 - københavnerjournalist siden 2007. Skriver om mennesker, byudvikling, vejarbejde, skoler og børn. Og alt det andet. Ansvar for Vanløse Bladet og skriver fælleshistorier for de øvrige københavnske lokalaviser.

Frivilligpris. Nominer din bedste forening i Amager Øst

Debat: Klip kæden over