De frivillige fra Valby Kino blev hædret for deres indsats i den lokale biograf. PR-foto
in ,

Valby Kino løb med frivillighedsprisen

Valby Lokaludvalg overrakte årets frivillighedspris til de frivillige fra den lokale biograf.

Fredag var frivillighedsdag over hele landet. Også i Valby, hvor lokaludvalget brugte dagen til at uddele årets frivillighedspris.

Blandt seks stærke kandidater gik prisen til de frivillige fra Valby Kino for deres store indsats for at sikre, at Valby har en lokal biograf.

I tre år har Valby Kino været drevet 100 procent frivilligt, og det er over 80 frivillige, der holder biografen på Gl. Jernbanevej kørende.

Valby Kino var indstillet af en af biografens stamgæster, Camilla Neuenschwander, som blandt andet skrev i indstillingen: »De frivillige i Valby Kino har igennem flere år været drivkraften bag Valbys eneste biograf. Biografen har udviklet sig til at være et af Valbys største aktiver.

Hvad enten man ofte ser film dér eller bare kommer en enkelt gang, bliver man mødt af smilende og hjælpsomme mennesker i alle aldre.

Denne type hyggelige biografer er sjældne. De overlever kun, hvis de bliver plejet om og ildsjælene bag fortjener at blive påskønnet.«

Hjerteblodets indsats

Valby Lokaludvalgs priskomité var enig, og lagde i sin begrundelse vægt på at: »Vinderen har løftet en opgave som syntes umulig, og med en hjerteblodets indsats, med fuldstændig frivillighed, og på eget initiativ skabt et miljø i Valby, der løfter Valby for alle.«

I alt var der seks indstillede til årets pris. Fire af dem var mødt frem til Frivillig Fredag, og fik overrakt diplomer og blomster for deres store indsats.

De øvrige nominerede var Camilla Bjerge Hansen, frivillig på Børnetelefonen i Valby, Hamsa Abdi Elmi, foreningen Iftin, Julia Eidsmo, Rødekors Cykeltræning Sjælør/Valby, Jette Christensen, for frivilligt arbejde i Valby Kino, Ajax håndbold og Natteravnene og de frivillige i Cafe & Genbrug, torvet i Folehaven.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Juleudsmykningen bliver kommunal

Usikkerhed i SF om byggeri på Stejlepladsen