Priserne på boliger i Vanløse er steget markant de seneste seks år. Og det kan stadig betale sig at investere i en bolig i Vanløse, mener lokal mægler. Foto: Dan Møller
in , ,

Lokal mægler: Vanløse er HOT!

Mens boligpriserne i det øvrige København er stagneret og nogle steder falder, kan man i Vanløse fortsat se en lille stigning. Metroen, de gode skoler og rolige villakvarterer trækker op, siger lokal mægler.

Der er tre ting, der betyder noget i forhold til boligpriser – det er beliggenhed, beliggenhed og beliggenhed.

Ejendomsmæglerklichéen holder stik – i hvert fald hvis man spørger Martin Olesen fra Realmæglerne i Vanløse

»Mens priserne på huse og lejligheder i city er faldet efter en efter en eksplosiv vækst, holder vi fortsat vejret i Vanløse,« fortæller Olesen.

Ifølge tal fra Realmæglerne er priserne på rækkehuse og villaer steget 60 procent fra 2012 til 2018.

Så hvis man er den heldige ejer af et hus i Vanløse købt før 2012, kan man altså godt finde champagneglassene frem.

Frederiksberg-priser

Martin Olesen fremhæver kvarterer i Vanløse som Grøndalskvarteret i postnummer 2720, med veje som Limfjordsvej og Morsøvej, Damhuskvarteret samt Katrinedalskvarteret.

Her skal man også frem med det store checkhæfte – en villa, der er netop er udbudt på Bangsbovej koster 8.500.000 kroner for 144 kvadratmeter. Og en villalejlighed på 145 kvadratmeter på Limfjordsvej er netop sat til salg for 6.500.000 kroner – en kvadratmeterpris på 43.300 kroner. Næsten Frederiksberg-priser:

Ifølge Boligsidens Markedsindeks er landets dyreste kommune faktisk nabo til Vanløse, nemlig Frederiksberg, hvor en ejerlejlighed koster mere end 45.000 kroner per kvadratmeter.

Den dyreste lejlighed til salg på Frederiksberg er Frederiksberg Allé 26 st., der koster 13,5 millioner kroner.

Hvor kvadratmeterprisen på lejligheder på Indre Frederiksberg, Carlsberg og Nordhavn ifølge Martin Olesen ligger på omkring 70.000 kroner kan man få en lejlighed for 33.800 kroner og en villa for 36.000 kroner pr. kvadratmeter i Vanløse. Gennemsnitspriser, forstås.

Høje priser faldet lidt

Boligmarkedet har oplevet en himmelflugt de seneste år, men ifølge Boligsiden er priserne på lejligheder i København faldet lidt eller stagneret.

De høje priser i København har resulteret i et fald på 15 procent i antallet af ejerlejlighedshandler de første fire måneder af 2018 i forhold til samme periode sidste år, ifølge tal fra Boligsiden.

Men ifølge Martin Olesen er der altså ikke samme tendens i Vanløse, hvor priserne fortsat er realistiske og salget går stærkt.

Det grønne tiltrækker

Ifølge Martin Olesen er det helt klart de kvarterer i Vanløses med grønne og stille områder, der tiltrækker, mens priserne på Jyllingevej er relativt lave.

»Det tiltrækker typisk familier med mange børn, der måske har boet i lejlighed i mange år og savner hus og have. Det kræver at man ikke er så sart med støjen – men jeg har lige mødt en køber i SuperBrugsen – han var lykkelig for sit hus, han lige har købt på Jyllingevej,« siger Martin Olesen.

Og Martin Olsen tror ikke, at man vil tabe penge i Vanløse, tværtimod er det her, at priserne fastholdes, hvor de falder i de øvrige bydele.

»Vi holder stadig vejret her – og mange har fået øje på det gode ved Vanløse – tidligere var der lidt en tendens til, at det var nogle kedelige kvarterer Skolerne i Vanløse har generelt et godt ry, og det er noget, der trækker op, »fortæller Martin Olesen.

»Mange købere vælger kvarterer efter skolerne, og så er det også et stort plus at metroen er kommet – det har gjort Vanløse til en ny metropol – vi har jo alt her, masser af indkøbsmuligheder, gode skoler, grønne områder, og så er det også en fordel at man kan parkere sin bil ved sit hus,« siger Martin Olesen.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Anja Berth

Om journalisten Anja Berth

Jeg interesserer mig virkelig for det lokale

Efteråret er lag på lag på lag på lag …

Juleudsmykningen bliver kommunal