in

Elsker 😍 Like 👍

Efteråret er lag på lag på lag på lag …

Efterår er lig med overtøjsovervejelser. Det er stadig for varmt til dunjakken og givetvis for koldt til “bare en trøje”. Temperaturen svinger skizofrent fra 6 grader om morgenen til 18 grader om eftermiddagen, kun for at slutte på de 6 grader igen om aftenen. Man skal have fat i alle skufferne i klædeskabet og tænke i lag: langærmede t-shirts, striktrøjer, hættetrøjer, rullekraver og kronen på værket: mellemjakken.  De næste par måneder bliver én lang leg med kvaliteter, strukturer, farver, længder og silhuetter. Vi går en sjov tid i møde, set i et påklædningsperspektiv, og for mit vedkommende er efterårssæsonen altså den smukkeste.

Mellemjakken – du kan aldrig få for mange

Begræbet spænder over alt fra skjortejakker til bomberjakker til trenchcoats til tungere blazere og jeg kan blive ved. Mellemjakker er bare sjovere at købe end en stor, tung vinterfrakke. De er ofte billigere end en reel vinterjakke, og kan nemmere skifte udtryk alt efter hvad de styles med – og så fylder de mindre i skabet. Som min gamle chef sagde: “man kan aldrig få for mange mellemjakker”!

Jeg vil derfor, i dette lille indlæg, give mine bud på nogle af denne sæsons smukkeste mellemjakker til både mænd og damer. Nogle af jakkerne kan trække flere lag end andre og giver derfor blot endnu flere kombinationsmuligheder.

Damer 

Jakken kommer uden tvivl i centrum med denne knælange HOPE jakke med trekvart ærmer.  Ternen er en stærk trend i år og denne kan komplimenteres flot med lyseblå striktrøje.

 

 

Italienske ASPESI brillierer med et moderne take på en klassisk overgangsjakke. Vandtæt polyester, oversized påsyede lommer og et tidsløst udtryk. En sikker vinder.

 

Klassikeren over dem alle, trenchcoaten. Her i beige fra Mads Nørgaard med store påsatte lommer, spænde ved manchetter og bælte i taljen. Krave/revers og vindfang i ryggen. Går til alt fra hættetrøje til rullekrave til aftenkjole.

 

Herre

Millitær inspireret skjortejakke i melton uld. Funktionel og tidsløs i snit og design, men fræk og nutidig i både pasform og den sennepsgule farve!

 

 

En tidsløs klassiker der bliver ved med at vende tilbage og egentlig aldrig helt forsvinder: Barbours Liddesdale. Quiltet herritage på den fede måde! Køb den nu og brug den de næste 30 år, den bliver nemlig kun federe med tiden.

 

En sej og oversized udgave af en klassisk cottoncoat fra COS. Skandinavisk underspillet og ren i designet. Stiklommer, krave og bindebælte. Enkelt, futuristisk og elegant.

Få mere indhold fra Jon Elster, følg ham på Instagram her

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Dette skal du være opmærksom på ved bilkøb

Lokal mægler: Vanløse er HOT!