Sur 😠 Ked 😭 Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Det glade flertal væltede højhuset på Nuuks Plads

BOLIGER. Socialdemokraten Niels E. Bjerrum opfordrer modstanderpartierne til at komme op af nej-hullet og pege på løsninger i stedet for at råbe op om problemer.

LOKALPLAN: Ønsket om en 75 meter høj skyskraber med 21 etager som en del af fremtiden på Nuuks Plads blev mandag aften forkastet af et flertal i Teknik- og Miljøudvalget.

Lokalplanforslaget omfatter ud over højhuset en tilhørende boligblok blandt andet med plads til 50 almene ungdomsboliger og grønt tag.

Men det er højhuset, der har medført et væld af protester fra naboerne i forslagets høringsfase.

»Vi skal udvikle byen i dialog med de mennesker, der bliver påvirket af Borgerrepræsentationens beslutninger. Derfor er jeg rigtig glad for, at flertallet har valgt at lytte til de mange indsigelser fra københavnerne,« siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

Godt for byen

Og glæden over afvisningen af lokalplanforslaget er generel blandt udvalgets flertal.

»Jeg er glad, for jeg synes, det er den rigtige beslutning for byen. Der var gode takter i lokalplanen, som træer i byrummet og at tænke almene ungdomsboliger ind, men vi har valgt at lytte til de nærmeste naboer, hvilket ikke er svært, når noget stikker af i den grad,« siger Mette Annelie Rasmussen (R).

Tungt ansvar

Socialdemokratiet og Liberal Alliance var mandagens tabende mindretal i udvalget.

»Situationen er at byen mangler boliger, så nu forventer jeg, at modstanderpartierne kommer ud af nej-hullet og kommer med løsninger i stedet for bare at pege på problemerne. De har serveretten. De er gode til at råbe højt, når det er gratis, men denne gang hviler der et tungt ansvar på deres skuldre. Det hjælper ikke kun at tænke i valgperioder, når det gælder boliger. Om 10 år er vi 100.000 flere borgere i København, og vi bliver nødt til at bygge for at holde boligpriserne nede,« siger Niels E. Bjerrum (S).

Ingen mellemløsning

Socialdemokratiet og LA forsøgte til udvalgsmødet at redde lokalplanforslaget med et forslag om at skære to etager af højhuset.

»Det svarer til ti meter, hvilket forvaltningen vurderede ikke ville betyde at lokalplanen skulle gå forfra, hvorimod der ikke var garanti hvis vi skar tre etager,« forklarer Niels E. Bjerrum.

Men flertallet foretrak altså at lægge forslaget helt ned og lade et nyt lokalplanforslag tage over. netop muligheden for at begynde helt forfra

»Det giver muligheder for at se på området igen. Vi havde også besøg af lokaludvalget, der blandt andet pegede på at bruge den gamle arkivbygning til kulturelle formål. Vi vil se nye kreative løsninger der bedre passer boliger ind i forhold til hverdagen på Nørrebro,« mener Mette Annelie Rasmussen.

Og borgmesteren håber, at beslutningen er et positivt tegn på indgangen til nyt boligbyggeri i kommunen.

»Enhedslisten har ikke en højhuspolitik, der siger vi aldrig kan bygge over for eksempel syv etager. Vi tager individuel stilling til byggerier i forhold til påvirkning på lokalmiljø, kvalitet med mere. Højhuse påvirker både bydele og byen som helhed på en helt anden måde end almindeligt karrebyggeri på fem-seks etager, og derfor bør vi være mere kritiske overfor højhuse og deres placeringer, end vi har været de senere år. Jeg håber denne beslutning er et varsel om nye tider, både hvad angår tilgangen til højhusbyggeri og inddragelse af københavnerne i udviklingen af byen,« siger hun.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Frank Schmidt Pedersen

Om journalisten Frank Schmidt Pedersen

Freelance journalist på Hovedstadens Mediehus med fokus på Valby/Kgs Enghave og Nørrebro/Nordvest.

Bedre cykelparkering på Dybbølsbro

Venstre-politiker tvivler på at Dragør forbliver selvstændig