Naturen skaber rammer for at være sammen på en anden måde end i en idrætshal. Foto: Maria Tuxen Hedegaard

Hold hjernen frisk med træning i det fri

Lad dig udfordre af bevægelse, hjernegymnastik og et nyt fællesskab i naturen. Nu tilbyder SAGA lørdagsmotion i de grønne omgivelser i Søndermarken. Vær med til at udnytte naturens muligheder for at træne kroppen og oplev, hvordan dine sanser er med til at definere din fysiske og mentale sundhed.

Med SAGA’s naturtræning får du brugt mere end bare gå-musklerne – du oparbejder samtidig bevægelighed, kondition og balance. Og så er der selvfølgelig også tid til at grine med den ven eller veninde, du måske har taget under armen eller møder undervejs.

Naturen skaber rammer for at være sammen på en anden måde end i en idrætshal. Det betyder, at kontakt med hinanden er en naturlig del af træningen.

”Det eneste det kræver er, at man har lyst til at få oparbejdet lidt bevægelighed i kroppen, få pulsen en smule i vejret og er med på et godt grin samtidig. Vi skal have det sjovt, mens vi nyder de dejlige omgivelser i Søndermarken,« lyder det fra Vibeke Damlund, der er gymnastikinstruktør i SAGA og står for naturtræningen.

Mental sundhed

Ifølge ABC for Mental Sundhed styrker du din mentale sundhed, når du opholder dig i naturen. Det skyldes blandt andet, at naturen giver gode muligheder for at være nærværende og sanselig. Der er højt til loftet, dufte og smukke omgivelser, som ændrer sig med årstiden. Naturen skaber rammerne, uanset om du ønsker plads til store armbevægelser eller ro. Det handler om at bruge naturen til at gøre noget aktivt, gøre noget sammen og gøre noget meningsfuldt.

Hold hjernen frisk

Fysisk aktivitet, gerne i et omfang der giver sved på panden, kombineret med mental aktivitet i selskab med andre, stimulerer hjernens evne til at skabe nye forbindelser. Og ligesom man kan holde musklerne ved lige med træning, kan man holde hjernen i gang ved løbende at give den nye udfordringer, der kræver koncentration og fokus. Naturtræningen med SAGA foregår på et hold, hvor der ud over den fysiske træning også er fokus på det sociale aspekt og på, at det skal være sjovt at træne sammen.

Har du lyst til at være med, mødes holdet i Søndermarken på hjørnet af Roskildevej og Pile Allé kl. 10-11:30 hver lørdag. Holdet er for mænd og kvinder over 55 år. Holdtilmelding og mere information finder du på www.saga-sport.dk.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

De spiller humøret op på banen

Her dyrker de yoga med begge ben på jorden