Lige siden 1969 har Jørgen de Mylius spillet badminton i Hermes Hallen og det passer godt til hans travle kalender, at den ugenlige spilleaften klares på to timer - inklusiv en kold øl bagefter. Foto: Martin Sørensen

Det er lysten der driver værket

Af JEANETTE HOUGAARD

jhg@minby.dk

Jørgen de Mylius sidder ikke stille, når han først er udenfor radiostudiet. Den 72-årige radiovært stortrives med motion, der gør godt for både formen og fantasien.

Det er tirsdag aften. 20.50 smækker Jørgen de Mylius hoveddøren bag sig og går fra hjemmet på Frederiksberg i retning af Hermes Hallen. Her klæder han om, tager badmintonketcheren i hånden og når lige at få en lille sludder med de tre andre, inden de går ind på badmintonbanen.

Efter en times badminton klæder de om igen og følges over på det nærmeste værtshus. En enkel kold øl, gør godt efter en varm time på banen, er de alle fire enige om.

Sådan har den ugentlige badmintonaften udspillet sig for radioværten Jørgen de Mylius lige siden 1969. Den gang arbejdede han i det gamle radiohus på Rosenørns Allé, hvor han meldte sig ind i idrætsforeningen og sprang til, da en kollega foreslog, at de kunne begynde at spille badminton. Det har de så gjort lige siden – med næsten den samme besætning i doublen.

»Det hele foregår faktisk indenfor to timer og det passer mig godt, sådan en to-timers forestilling. Jeg kan godt lidt, at det er en sport, man ikke behøver afsætte hele dage til som f.eks golf.«

Jørgen de Mylius ville gerne dyrke nogle andre sportsgrene, hvis han havde mere tid, siger han. Han har blandt andet overvejet at spille floorball og spille mere badminton med hustruen Inger.

»Jeg overvejer faktisk også yoga, for at få udstrakt nogle andre muskler end dem, man bruger til daglig. Det kan faktisk rigtig godt være at jeg begynder på det. Også fordi det er noget, jeg kan overskue. Man går til det en time og så går man hjem. Det er ikke noget, man skal projektere til halve dage,« lyder det fra den travle mand.

Hverdag på to hjul og gåben

Først når frosten sætter ind eller hvis regnen høvler ned, tager Jørgen de Mylius’ bilen til arbejdet i DR-Byen. Ellers cykler han og nyder meget cykelturen til Ørestaden, fortæller den 72-årige radiovært.

Foruden motionen så giver det nemlig god energi og frit løb for tankerne, når man suser gennem byen på cykel, fortæller han. Og det er et godt bidrag til jobbet som radiovært, som han har beskæftiget sig med, siden han var 16 år og i øvrigt heller ikke har tænkt sig at stoppe med. Det gælder også hans andre opgaver som foredragsholder, journalist eller DJ.

»Jeg synes jo, det er sjovt. Ellers kunne det jo også være, at jeg ikke gjorde det mere,« siger han og drejer lidt rundt i kontorstolen i radiostudiet, hvor vi møder ham.

Og det samme gælder også motion. Han gør det, fordi han har lyst – ellers ikke.

Derfor er det også meget sjældent, at man ser Jørgen de Mylius løbe rundt i Frederiksberg Have eller andre steder.

»Det keder mig voldsomt, for der har man bare fokus på at løbe. Jeg når ikke at opleve noget på samme måde, som når jeg går eller cykler.«

Så hellere nogle ekstra cykelture eller lange gåture i raskt tempo.

»Hvis jeg har haft en hel dag, hvor jeg f.eks har siddet og skrevet på en artikel, så må jeg altså ud og tage mig en cykeltur også selvom jeg ikke har noget mål. Bare for at bevæge mig.«

Det giver ham altid noget ekstra at springe på cyklen.

»Jeg kommer jo steder hen og ser nogle forskellige ting, og så synes jeg, at det klarer hovedet,« siger han og fortsætter:

»Men jeg kan nu også godt lide at gå sammen med min kone, Inger. Så går vi for eksempel helt ind til centrum og hjem igen. Jeg kan faktisk godt lide den tankevirksomhed, det giver mig at gå. Lige så meget som jeg godt kan lide at rejse og tage steder hen, så kan jeg altså også godt lide at opleve bylivet her. Jeg synes, at den måde man bevæger sig på, når man går, giver nogle gode tanker og ideer. Nogle gange lagrer jeg ideer, til jeg kommer hjem og sådan har jeg det også, når jeg kører på cykel.«

Dit liv er fyldt med musik – hvad med at danse – gør du det?

»Jeg ser jo folk danse hele tiden, men gør det ikke så meget selv. Det har jeg aldrig lært. Jeg gik til dans som dreng, men jeg var for genert til rigtig at byde pigerne op. Jeg fik aldrig rigtig lært det.

Men man kan ellers også få en masse god motion ved at give den gas på dansegulvet.«

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Lysmaster venter på strømmen i Sundby Idrætspark

Mit forhold til motion