Tilfør din stil lidt “tysk intellektuel tyngde” og opnå et udtryk som de japanske streetstyle fotografer i Harajuku vil flokkes om!
in

Haha 😆 Elsker 😍 Like 👍

Tag din Birkenstock med ind i efteråret

En lang og dejlig sommer er gået på hæld. De lange lyse og varme nætter iført hør, Hawaii skjorter og birkenstocksandaler, står nu kun som glade minder og bliver langsomt erstattet af vindblæste, halvvåde og mørke aftener.

Dresscoden må derfor ligeledes tilpasses. Uldne skjortejakker og denim vil pryde gadebilledet ligesom tophuerne vil stikke op over reklametæpperne på diverse fortovscafeer, mens der kæmpes om pladserne under varmelamperne.

Men har du ligesom undertegnede svært ved helt at lægge sommeren bag dig, før temperaturen reelt er under frysepunktet? Her kommer et tip til at forlænge livet for sommerbebuderen nummer et:  Birkenstocksandalen. Eller i hvert fald bare Birkenstocken. For at kalde det en sandal vil nok være at stramme skruen lidt hårdt. Den er nemlig udstyret med både hælkap og snørebånd og er alt i alt en forholdsvis lukket sko.

Til gengæld er den velkendte birkenstock komfort helt intakt, ja, endda væsentligt forbedret, da hælkappen holder skoen fast på foden, så du slipper for at kompensere i din gang for at holde skoen fast på foden.

Er det så også en køn sko? Nej det er det ikke – træerne vokser jo ikke ind i himmelen. For nogen kan den minde om noget fra et middelaldermarked, og min egen kæreste synes, jeg ligner Birk fra Ronja Røverdatter, når jeg hopper i dem. Men den skal heller ikke være køn!

Den skal bruges til at knække dit udtryk og sørge for at det hele ikke bliver for pænt og poleret. Den skal tilføre kant, humor og tyngde til dit outfit. Æstetisk befinder den sig vel, med lidt god vilje, i den allestedsværende outdoortrend og signalerer komfort og kvalitet over letkøbt “fast fashion”.

Forlæng sommerens fodtøjsfornøjelser

For mig er birkenstockskoen her et rigtig godt bud på en sej overgangssko. Et fint og skævt alternativ til en moderigtig sneaker. Og styles den rigtigt – eksempelvis med et par brede bukser og en stor skjorte eller trøje, tilfører den ovenikøbet et lettere “japansk udtryk” til din stil, hvilket aldrig har gjort nogen noget!

Selv med de 15 grader vi har holdt os i denne uge, er skoen varm nok med bare tæer, men når vi inden længe dykker under 10 grader vil jeg anbefale at akkompagnere din smarte sko med et par uldsokker, hvilket kun gør udtrykket sejere!

Få mere indhold fra Jon Elster, følg ham på Instagram her

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Sexologifestival på Bryggen

To festivaler og teater får penge til at blive realiseret