Oplev 100 års dansk kunst i Den Hirschsprungske Samling

Kunstanbefaling #2 – Oplev 100 års dansk kunst i Den Hirschsprungske Samling

Den Hirschsprungske Samling er en sand skjult perle i København. Her er museets historie ligeså interessant som kunsten du kan opleve. Stifterne Heinrich og Pauline Hirschsprung var nemlig store kunstsamlere og støttede bl.a. P.S. Krøyer igennem hele hans karriere.

Familien Hirschsprung malet af P.S. Krøyer.

Hammershøi, Købke, Krøyer, Ancher, Lundbye, Eckersberg. Det er nemlig creme de la creme af danske kunstnere fra det 19. og starten af det 20. århundrede du kan opleve i Den Hirschsprungske Samling. Mange af værkerne har de fleste af os set i en eller anden sammenhæng, som plakat på væggen hos et familiemedlem eller fra billedkunsttimerne i skolen. Her hænger nemlig mange af de berømte Skagens malerier, og de er altså helt overdådige i virkeligheden. Bliv fortabt i historierne bag malerierne og forført af de flotte farver og motiver. Lige nu kan du opleve en af mine helt store favoritter blandt Skagensmalerne nemlig Michael Ancher. Særudstillingen ‘Michael Ancher og kvinderne fra Skagen’ viser Anchers malerier af kvinderne i hans liv, hans kone Anna Ancher (som også var kunstner), deres datter Helga, tjenestepigerne, svigerfamilien (Annas søskende og mor), fiskerkonerne og de velhavende sommerturister. Malerierne er lånt fra Skagens Kunstmuseer og Ribe Kunstmuseum. Udstillingen kan opleves til og med 13. januar 2019.

Anna Ancher malet af både Michael og Anna Ancher.

Museet har derudover to andre særudstillinger på programmet, ‘Tegnede fortællinger’ af J.Th. Lundbye og ‘Forført af farver. Pasteller fra Anna Ancher og P.S. Krøyer’. Begge kan opleves til og med 13. Januar.

Husk at slå et smut forbi sal nr. 2 med Christen Købkes værker, museet har for nyligt erhvervet Købkes værk To læsende børn. Værket har kun været udstillet en enkelt gang siden 1912, og lige kommet op og hænge i denne uge.

To læsende børn af Christen Købke.

Vidste du at…?
Hirschsprung, udover at være kunstsamler, var ejer af en tobaksforretning. Dette er symboliseret i bygningen, læg mærke til mosaikgulvet i entreen som afspejler en tobaksplante.

3 tips til dit besøg

#1 – Download Vizgu app
Scan et værk med din telefon og bliv klogere! Vizgu app’en giver dig adgang til viden på en ny måde og anderledes måde. Hvis du vil forberede dit besøg, kan du også læse om værkerne inden.

#2 – Brug audioguiden
Foretrækker du at lytte, så kan du låne en gratis audioguide der guider dig igennem hovedværkerne. Den fåes både på dansk og engelsk.

#3 – Besøg Under Uret
I nærheden ligger restaurant Under Uret, hvis du viser din museums billet får du 10%.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Kunst og kunstnere popper op i Århusgade

VACA: Fingermad, Guacamole og en masse retter