Der strikkes igennem i kulturhuset i den kommende weekend. PR-foto.

Garnentusiaster i kulturhuset

HÅNDARBEJDE. I weekenden gløder strikkepindene i Kulturhuset Indre By ved #knitwork18.

Af Jacob Schneider

jape@minby.dk

INDRE BY: For fjerde år i træk løber strikkefestivalen #knitwork 18 af stabelen i Kulturhuset Indre By, Charlotte Ammundsens Plads 3.

Festivalen har de foregående år været noget af et tilløbsstykke, og strikkere og hæklere kom fra hele landet – ja hele Skandinavien – for at deltage i workshops, høre foredrag og lade sig inspirere af de nyeste trends og møde andre ildsjæle.

Uld, garn, strikning og hækling har virkelig fået fat i danskerne, og er mere populært end nogensinde. Formålet med knitwork18 er at således at få samlet så mange strikke og hækle-fans på samme sted, for at udveksle idéer og inspirere hinanden. Sidste år var der flere tusind besøgende og i år forventes endnu flere at besøge festivalen i hjertet af hovedstaden. Festivalens deltagere er ikke kun det grå guld, flere og flere unge finder således vej til boderne, og lader sig henrykke af de mange muligheder der er indenfor modestrik.

Hver dag er der workshops med inspirerende og motiverende undervisere, der kommer langvejs fra for at give deltagerne et indblik i forskellige teknikker og tendenser helt fra at Designe dit eget sjal til Estiske vanter til tvåändstickning og flerfarvehækling.

Man kan tilkøbe adgang til workshops via knitwork.dk/festival2018/.

Foruden workshops er der også arrangeret en spændende paneldebat om ‘Håndarbejde og feminisme’ – paneldebatter plejer at være meget besøgte, så kom i god tid.

For festivalarrangør Carsten Bo er det vigtigste formål med festivalen, at »folk skal hygge sig og knitworke med hinanden, det er nemlig sjældent at så mange garn og strikkeentusiaster er samlet på samme sted.«

Man kan tilkøbe adgang til workshops via knitwork.dk/festival2018/

Festivalens højdepunkt for mange er gallamiddagen lørdag, en treretters menu hvor der er stadig få billetter tilbage.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Frobenius på den sjove scene i 25 år

Handelsforening: Vi kan ikke længere stå for julebelysningen