Sur 😠 Ked 😭 Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Vanløse får nyt kæmpe spillested

Til april næste år åbner et kæmpe spillested ved siden af Kulturstationen. Der bliver plads til 250 gæster, der allerede nu bliver lovet musik af ekstra høj kvalitet.

Så kan du begynde at varme dansefusserne op og rense øregangen, så der kan flyde musik i dem.

Til næste år, april 2019, åbner der et nyt spillested ved siden af Kulturstationen.

Det har Borgerrepræsentationen netop vedtaget.

Det nye spillested, Stairway, har længe været et ønske for Kulturstationen, der gennem de seneste par år har knoklet for at skabe et venue, der kan danne ramme om livemusik af kunstnerisk høj kvalitet.

Spillestedet skal ligge i forlængelse af biblioteket og kulturhuset på 1. sal i et lokale, og der er altså ikke noget, der skal lukke for at Stairway kan åbne.

Når ombygningen er færdig, får Stairway en publikumskapacitet på 250 gæster. Det er mere end Stengade 30 eller Krudttønden, på størrelse med den største scene hos Rust, men mindre end Lille Vega og Amager Bio.

Der findes ikke en tilsvarende scene i bydelene udenfor brokvartererne i Københavns Kommune.

Daglig leder af Kulturstationen Lars Becher glæder sig over udsigten til et nyt spillested og fortæller, at det ikke er tifældigt at navnet er faldet på Stairway.

Sang til Ulla

»For det første har det en reference til musikikonet Van Morrison, der i begyndelsen af 1980erne boede et par år med sin danske kæreste, Ulla, i en lejlighed på 4. sal i Vanløse. Han skrev sangen ’Vanlose Stairway” som en hyldest til hende. For det andet – og det er måske det vigtigste – så er navnet Stairway også en metafor for vejen fra talentfuld musiker til stjernestatus. Man er nødt til at tage nogle skridt opad og prøve kræfter med en rigtig musikscene – og det vil vi gerne hjælpe med,« siger Lars Becher.

Han lover publikum mange slags artister og især nyere bands og musikere, der er på vej ind på musikscenen.

Frivillige bag scenen

»Vi vil præsentere et bredt udbud af artister inden for en bred vifte af genre. Men vi vil først og fremmest gå efter upcoming-navne fra det københavnske vækstlag, fordi vores mission er at hjælpe talentfulde unge solister og bands fremad. Derudover skal Stairway være baseret på frivillige, der deltager i hele processen omkring et spillested. De frivillige skal være med til at booke artisterne, deltage i produktionen på dagen, og i det hele taget løfte alt det praktiske rundt om koncerterne,« siger Lars Becher.

Stairway åbner i et ekstra lokale, der findes i ejendommen, men som Kulturstationen endnu ikke råder over. Lokalet befinder sig i forlængelse af lokalerne på 1. sal ved terrassen. Der er ikke noget, der lukker ned pga. det nye spillested . Kulturstationen Vanløse og spillestedet Stairway kommer således til at optræde i forlængelse af hinanden.

Vil berige Vanløse

Borgerrepræsentationen godkendte på sit møde sidste uge etableringen af Vanløses nye spillested, og det bliver fantastisk for byens kulturliv, siger kultur- og fritidsborgmester, Niko Grünfeld (Alt.)

»Det glæder mig, at vi nu kan åbne et nyt spillested i København. Det glæder mig også, at det bliver i Vanløse, hvor både frivillige og professionelle kræfter omkring Kulturstationen Vanløse igennem mange år har arbejdet med en stærk satsning på musik som en del af deres kulturelle udbud. Med etableringen af Stairway får Vanløse en unik facilitet til livemusik af høj kunstnerisk kvalitet. Det vil berige Vanløse som bydel, men det vil i høj grad også berige resten af København,«, siger Niko Grünfeld.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Mesterbager fra Noma åbner på Frederiksberg

Udsigt til efterårsstorm