Initiativtager Helge Sander må se langt efter politisk accept af planerne om Formel 1 løb i byens gader. Arkivfoto: Dan Møller
in , ,

Københavnsk Formel 1 kørt i pit

Frank S. Pedersen
fsp@minby.dk

Et par års ihærdigt arbejde for at få et motorløb i kongeklassen Formel 1 i byens gader blev i sidste uge kørt ind på et sidespor og parkeret i garagen. Overborgmester Frank Jensen (S) meddelte i fredags finansministeren, at kommunen ikke længere kunne bakke op om det omfattende projekt.

»Jeg tager beslutningen fra Københavns Kommune til efterretning. Formel 1 er en af verdens største sportsbegivenheder, og det ville være spændende, men også en stor udfordring at afvikle i hjertet af København. Jeg må konstatere, at det ikke har været muligt at få projektet realiseret. Alle involverede har arbejdet meget seriøst med projektet. Det gælder både Københavns Kommune, staten og ikke mindst initiativtagerne. Jeg vil gerne rose Helge Sander og Lars Seier Christensen for at tænke stort og for at arbejde så ihærdigt for projektet. Men et sådan projekt kræver fuld opbakning fra alle interessenter, også kommunen. Med dagens udmelding ser jeg ikke mulighed for at arbejde videre med projektet,« kvitterede Kristian Jensen (V) i en pressemeddelelse i fredags.

Frank Jensen giver ifølge Politiken de delte meninger om projektet som begrundelse for kommunens afvisning.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Anja Berth

Om journalisten Anja Berth

47 år, bor i København. Journalist siden 2000 - københavnerjournalist siden 2007. Skriver om mennesker, byudvikling, vejarbejde, skoler og børn. Og alt det andet. Ansvar for Vanløse Bladet og skriver fælleshistorier for de øvrige københavnske lokalaviser.

Håndboldoraklet Leif Mikkelsen fylder 70 år

Herrens Veje i Sions Kirke