AOV-flertallet holder fortsat fast i at bakke white water park-projektet op. Illustration: Copenhagen White Water Park

Sparekniv og vandpark på budgettet

BUDGET 2019. Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har indgået budgetforlig i Dragør, og blandt besparelserne er sammenlægning og frasalg af børneinstitutioner. På plussiden bakker forligsparterne op om etablering af en white water park ved Kirkevej

Af HANNE BJØRTON

hab@minby.dk

DRAGØR: Søndag indgik Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti i Dragør aftale om et budgetforlig for 2019 og overslagsårene 2020-2022, og der er både besparelser og plusser at finde i den pressemeddelelse om forliget, som kommunen udsendte kort før Amager Bladets deadline.

Forud for budgetforhandlingerne var det meldt ud, at der var brug for at finde varige besparelser på omkring 16,5 mio. kroner. Ikke mindst fordi kommunen har fået flere og dyrere sager på det specialiserede område.

Men derudover er den nationale prognose for væksten i indkomsten for Dragørs borgere nedjusteret, så kommunens indtægt bliver over 20 mio. kroner lavere årligt end ventet.

»Det skal ikke være nogen hemmelighed, at dette års forhandlinger har været ekstra svære. At finde driftsbesparelser i denne størrelsesorden er ikke sjovt for nogen af os. Det glæder mig derfor, at vi har et flertal til budgetaftalen, så vi fortsat tager ansvar for Dragørs udvikling – også i de svære prioriteringer,« udtaler borgmester Eik Dahl Bidstrup (V) i pressemeddelelsen.

Det præcise omfang af besparelser og investeringer blev først meldt ud mandag eftermiddag, efter Amager Bladet var gået i trykken.

Men i pressemeddelelsen fremgår det blandt andet, at der skal ske en strukturel tilpasning på institutionsområdet, og det betyder sammenlægning af børneinstitutioner og frasalg af i alt tre institutioner.

Det beskrives videre, at besparelserne rammer bredt over alle kommunens opgaveområder og vil kunne mærkes i form af lavere serivceniveau hos både medarbejdere og borgere.

Også lidt plusser

Samtidig har der også været plads til en stribe positive prioriteringer.

Blandt andet er forligsparterne enige om at gå videre med planerne om en white water park ved Kirkevej, hvor lokale beboere og turister skal kunne boltre sig med surfboards, havkajakker, raftingbåde og stand up paddle-boards.

Vandparken har været diskuteret ved de seneste to års budgetforhandlinger, men der har tidligere ikke kunnet findes et flertal for projektet.

Det er blandt andre Dansk Surf & Rafting Forbund og Copenhagen Watersports, der står bag ideen.

Ved sidste års budgetforhandlinger fremgik det, at Dragør Kommunes andel i projektet er at lægge jord til samt et økonomisk bidrag på en million kroner for at tiltrække fondspenge. Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, om der er sket justeringer i det tal siden.

Grundsalg ved Engvej

En indtægt til kommunen via boligudvikling, der både omfatter almene og ejerboliger, er også en del af aftalen. Både ungdoms-, senior- og ældreboliger vil blive tilgodeset.

Amager Bladet erfarer, at der er tale om grundsalg ved Engvej, hvor boligudviklingen skal føres ud i livet.

Desuden er der bevilget penge til elcykler til hjemmeplejen, naturtræningsfaciliteter og nye maritime haver til undervisningsbrug ved havnen.

Det loves også i pressemeddelelsen, at der er tilført nye midler til ældreområdet, så det nuværende serviceniveau for rengøring og bad efter ønske kan opretholdes, når statens værdighedspulje bortfalder.

Endelig er der øremærket en pose penge til beboerne på Plejecentret Enggården, og så er Aktivitetshuset Wiedergården friholdt for besparelser, nævnes det i pressemeddelelsen.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

MIN UGE I VANLØSE: Marianne Vestergaard

Håndboldoraklet Leif Mikkelsen fylder 70 år