in , ,

Håndboldoraklet Leif Mikkelsen fylder 70 år

2. oktober fylder tidligere håndboldtræner Leif Mikkelsen 70 år. De fleste år har han boet i Vanløse

For 56 år siden stod en 14-årig knægt pludselig med ansvaret for træningen af alle hold i FDF K 35 i Vanløse. Knægten hed Leif Mikkelsen, og i dag er han af mange bedst kendt som landstræneren med den skarpe tunge, der i 70erne og 80erne stod i spidsen for bolchedrengene, der imponerede på den internationale håndboldscene iført deres karakteristiske rød- og hvidstribede tøj og som håndboldekspert på DR.

Den røde tråd i Leif Mikkelsen s lange og alsidige karriere har været at skabe udviklingsmuligheder for andre. Det har han bl.a. gjort som uddannelseschef i Norsk Hydro a.s. og senere som personalechef i Hydro Texaco. Det samme gjorde han som kommunikations- og personaledirektør i DFDS. Dertil har han holdt over 100 foredrag om coaching.

Vil aldrig flytte

Meget er også sket i Vanløse. Bydelen ligger ikke længere på landet, men er i rivende udvikling og et eftertragtet sted at bo. For Leif Mikkelsen, der ikke kunne drømme om at bo andre steder, har Vanløse noget særligt at byde på.

»Her er trygt, roligt og med en fornemmelse af provinsiel hygge, og så kan vi på kort tid nå hele hovedstaden,« siger han i en pressemeddelelse.

Direktør med udvikling

De seneste 14 år har Leif Mikkelsen siddet som direktør for Team Copenhagen, hvor han i samarbejde med engagerede medarbejdere skaber gode udviklingsmuligheder for talent og eliteidræt i København. Leif Mikkelsen fremhæver i den forbindelse Team Copenhagen Eliteidrætsakademi, som en afgørende faktor i en ansvarlig dannelse og uddannelse af københavnske eliteidrætsudøvere.

Også vidensnetværket TALENT-DK, hvor han i samarbejde med engagerede talentarbejdere fra forskellige performancekulturer fra store dele af landet har en særlig plads hos manden, som i mere end et halvt århundrede har haft udvikling af potentiale og talent i årene.

Det er også udviklingsopgaverne, hvor svarene om vejen, der skulle gås, ikke fandtes på forhånd, han selv har lært mest af. Det gælder både tiden som landstræner, i stillingen som HR-direktør og i den nuværende stilling i Team Copenhagen.

Der bliver afholdt en reception 2. oktober hos Team Copenhagen, Hvidkildevej 64, 2400 København NV, mødelokale 1 på 1. sal. i tidsrummet 15.30 – 17.00.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Anja Berth

Om journalisten Anja Berth

47 år, bor i København. Journalist siden 2000 - københavnerjournalist siden 2007. Skriver om mennesker, byudvikling, vejarbejde, skoler og børn. Og alt det andet. Ansvar for Vanløse Bladet og skriver fælleshistorier for de øvrige københavnske lokalaviser.

Sparekniv og vandpark på budgettet

Københavnsk Formel 1 kørt i pit