I sidste uge argumenterede socialdemokraternes Niels Bjerrum for større grad af genbrug af efterladte skrotcykler. Men Ninna Hedeager Olsen mener, det er en billig omgang. Arkivfoto

DEBAT: Socialdemokratiets grønne ambitioner er svære at få øje på

…Debat

Ninna Hedeager Olsen (EL), Teknik- og miljøborgmester.

SVAR: Hensigterne var gode fra Socialdemokratiets Niels Bjerrum, da han i Vesterbro Bladet slog på tromme for i langt højere grad at genbruge og donere de mange efterladte skrotcykler, kommunen indsamler i byen.

13.000 cykler blev det til alene i 2017. Desværre går op mod 85 procent eller 11.000 direkte til skrot, selvom de kunne gøre gavn på asylcentre eller skoler, som Bjerrum også nævner det.

Af samme årsag satte vi i Budget16 penge af til at intensivere oprydningsarbejdet og at få skabt mulighed for at donere cykler til, hvor de kunne gøre nytte.

Det har betydet, at vi nu kan donere cykler til interesserede partnere, men projektet har en stakket frist.

Det udløber nemlig ved årsskiftet, og trods flotte ord fra Niels Bjerrum om at styre mod den CO2-neutrale hovedstad og om dele-, bytte- og genbrugsordninger havde Socialdemokratiet altså ikke interesse nok i cirkulær økonomi og i at undgå ressourcespild til at finde penge til det grønne projekt i budgetforhandlingerne.

Det var vigtigere at lade københavnerne slippe med en tier, når de skal betale for en årlig parkeringslicens. Indlægget fra Niels Bjerrum var altså blot tom snak forud for budgetforhandlingerne, som endte med en i særdeleshed mørkeblå aftale.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Det er aldrig for sent at lære nyt

Ungerådet skal have nyt blod