Tammi Øst (tv) som titelrollen i Richard III spiller overfor blandt andre Lucia Vinde Dirchsen i Husets Teaters opførelse af klassikeren. PR-foto: Henrik Ohsten Rasmussen

Flere stofindtagelsesrum er på dagsordenen

…Debat

Mia Nyegaard (R)

Socialborgmester

SVAR: Formanden for Vesterbro Lokaludvalg Thomas Egholm efterlyser i seneste nummer af Vesterbro Bladet flere stofindtagelsesrum i København.

Det er jeg åben over for. I hvert fald er det åbenlyst, at der er nogle udfordringer på Vesterbro, som vi skal have løst. Vi skal sikre de bedst mulige forhold for byens stofbrugere – det er en sårbar gruppe, som har rigeligt at kæmpe med i forvejen.

Derfor er jeg også meget tilfreds med, at et flertal af partier på Rådhuset er enige om, at vi skal se på, hvordan vi styrker indsatsen over for stofbrugere – herunder hvilke fordele og ulemper, der er ved at oprette nye stofindtagelsesrum. For det er vigtigt, vi gør os klart, at der er begge dele. Derfor er det også vigtigt, at vi nu får kigget på hele området samlet i stedet for, at tiltagene bliver etableret lidt ad hoc.

Aftalen indebærer, at vi kommer med en plan for de områder, hvor omfanget af stofbrug og de gener, som det er forbundet med, er størst. Det vil sige Vesterbro, Sundholm og Nørrebro/Nordvest. Vi har alle en interesse i, at stofindtagelsesrum og andre tiltag vil skabe et mere værdigt liv for denne gruppe af sårbare mennesker og samtidig mindske generne for det omkringliggende samfund.

Så jeg glæder mig til, at vi får afdækket, hvordan tiltag bedst muligt kan understøtte et mere værdigt liv for stofbrugerne i forhold til, hvordan stofscenen i København er i dag. Og så glæder det mig, at vi i forbindelse med budgetforhandlingerne har vi også afsat næsten fem millioner kroner årligt de næste fire år til H17, så vi kan styrke bemandingen. Samtidig har vi sikret, at Sundhedsteamet kan køre videre – et team, der også hjælper vores stofbrugere.

Jeg er med andre ord indstillet på, at vi skal have fundet løsninger på de udfordringer, der er.

Det arbejde håber jeg på, at alle vil bidrage konstruktivt til.

Det gælder både os på Rådhuset, borgere og interessenter på Vesterbro samt alle andre gode kræfter, der er optaget af de bedste forhold for vores stofbrugere.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Østerbro Politistation, Station 7

En forglemmigej fra Vesterbro til hver en borgerrepræsentant