Ladegårds Å-projektet er en mærkesag Radikale Venstres Ruben Kidde. Det samme er en nedrivning af Bispeengbuen, som han kalder en historisk fejltagelse. Foto: Dan Møller
in , ,

Sur 😠 Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Drømmen om en å midt i København lever

BISPEENGEN. I forbindelse med budgetaftalen for 2019 har partierne i Frederiksberg Kommunalbestyrelse afsat ekstra to millioner kroner til at undersøge muligheden for at rive Bispeengbuen ned og åbne 1. etape af Ladegårds Å.

Af Bo Børresen

bob@minby.dk

BUDGET 2019: Kan Ladegårds Å indgå i fremtidens klimatil-pasning og potentielt spare hovedstadens forsyningsselskaber for et trecifret millionbeløb?

Det skal nu afklares i en analyse, hvis udarbejdelse blandt andet Radikale Venstre på Frederiksberg længe har talt varmt for. Det glæder således gruppeformand for Radikale Venstre på Frederiksberg, Ruben Kidde, at der i forbindelse med sidste uges budgetaftale for 2019 blev afsat ekstra to millioner kroner til at undersøge muligheden for at rive Bispeengbuen ned og åbne 1. etape af Ladegårds Å:

»Det var dårligt nyt for skatteborgerne, da det i fjor kom frem, at den planlagte, underjordiske skybrudstunnel fra Bispeengen til Søerne blev 300 millioner kroner dyrere end forventet.«

Å-park på overfladen

Ruben Kidde kalder dog fordyrelsen for held i uheld:

»Nu bliver det grundigt undersøgt, hvordan en nedrivning af Bispeengbuen med en å-park på overfladen kan indgå som et alternativ til den 422 millioner kroner dyre skybrudstunnel i det fremtidige klimatilpasningsarbejde,« siger Kidde og fortsætter:

»Det ville være hovedløst at betale 422 millioner kroner for et ekstremt dyrt betonrør under Åboulevard, hvis vi i stedet kan håndtere fremtidige skybrud i en å-park på overfladen. Lad os få bilerne under jorden og skabe et nyt, grønt åndehul i byen med genåbning af et stykke af Ladegårds Å og plads til nye boliger.«

Politisk beslutning i 2019

Med budgetaftalen forventer Ruben Kidde, at det i 2019 – på den anden side af folketingsvalget – endelig er muligt for København og Frederiksberg at træffe en kvalificeret beslutning om Bispeengbuens fremtid:

»Det er snart sidste chan-ce, for Bispeengbuen står foran at skulle levetidsforlænges i 2020 – med mindre kommunerne beslutter noget andet i samarbejde med staten næste år. Budget-forliget giver håb til alle os, der ikke kan bære at videreføre den historisk store fejltagelse, som Bispeengbuen altid har været,« fastslår Ruben Kidde.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Å-drømme lever i bedste velgående

»Vi er i bandernes nåde«