Søndag er der sæbekasseløb og -bygning i Kødbyen. Billedet herover er et fra DM i Sæbekasseløb i 2013, men mon ikke der bliver fuld fart på sødnag også. Foto: Søren Bidstrup /Ritzau Scanpix

Dele-sæbekassebiler for børn

Delebiler. Det er typisk noget for voksne, det med delebiler. Men på lørdag kan børnene komme i Kødbyen og hjælpe med at bygge en sæbekasse-delebil.

Af René Mølskov

rem@minby.dk

Sæbekasser: De benzindrevne biler er kun for voksne med kørerkort.

Men når non-profit-organisationen LetsGo søndag arrangerer et sæbekasseløb på Vesterbro er det med fokus på de yngre bilister.

Delebilsudbyderen oplever, at Vesterbro og de andre københavnske brokvarterer ofte efterspørger flere delebiler til områderne.

»De senere år har vi bemærket en kraftig stigning i interessen for delebiler, især fra de københavnske brokvarterer. Vi arbejder konstant på at udbrede delebilismen i Danmark, så vi er glad for at danskerne også virker interesserede i konceptet, udtaler Bjarke Fonnesbech, direktør i LetsGo, i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Vores forhåbninger for fremtiden er, at især de overfyldte brokvarterer kommer til at have flere innovative løsninger såsom delebilen, som gør at vi får en by i balance. En by hvor der er plads til beboerne og kulturen.«

Som et led i en kampagne fra delebilsudbyderen arrangerer LetsGo et sæbekasseløb kommer på besøg i alle de forskellige brokvarterer. På søndag er det altså Vesterbro, der står for tur.

Til arrangementet kan familier gratis komme og bygge deres egen sæbekassebil og køre ræs med de andre deltagere.

Søbekasseløb. Kødbyen foran Warpigs Brewpub. Søndag 23. september kl. 12-16. Gratis.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Lykkebo Skole går i det grønne

Arvestykke skal hænge på H.C. Ørsted Værket