MIN UGE I VANLØSE: Gitte Hedeby

MANDAG Det er en meget atypisk mandag – faktisk en atypisk uge, da det stadig er sommerferie og intet er som det plejer at være. Normalt ville jeg være stået op kl.6 og have hevet mine 3 unger ud af fjerene og cyklet dem i skole. De går på Damhusengens skole og selvom de er 11, 13 og 15 år, så cykler vi stadig til skole sammen hver morgen. De synes det er hyggeligt og jeg kan godt lide stadig at følge lidt med og møde et par forældre på gangen eller lige hilse på en lærer. Jeg har selv gået på skolen som barn – da den stadig hed Hyltebjerg. Så det er også lidt nostalgisk for mig at komme der.

Mine børn bliver ofte træt af mig, når vi er nogle steder i Vanløse, fordi de synes jeg snakker for meget med alle mulige. Men sådan er Vanløse jo. En skøn bydel, som er så lille og lokal på mange måder. Hvor man nemt støder på folk man kender og hvor det bare er hyggeligt.

Jeg er ”kommet til” at stå for Vanløses byfest i år, da jeg synes det var så ærgerligt, at den var aflyst. Det er et kæmpe arbejde, så det meste af sommeren er gået med planlægning og møder. Og det står mandagen også på i dag. Byfest, byfest, byfest!

 

TIRSDAGStadig ferietider, så idag kunne jeg stå op så sent som kl.8 og tage til træning. Jeg elsker at træne og gør det primært i Fitness World i Vanløse. Prøver at overholde nogle pausedage, men jeg elsker det virkelig. Det giver et godt afbræk fra en travl hverdag. Jo hårdere det er for mig, jo mindre tænker jeg på arbejde og livets udfordringer. Og så går jeg altid hjem med en utrolig mængde energi. Også selvom kroppen er træt.

Om tirsdagen træner jeg med en personlig træner. Det foregår i crossfit centeret på Kastanie Alle. Min træner hedder Kenneth og har sit eget firma Fitfar. Ham har jeg trænet med i ca. 2 år. Hver tirsdag morgen har jeg en nærdødsoplevelse med Kenneth, fordi det bare er så mega hårdt. Men min træning er tilrettelagt til MIG og det jeg kan, det jeg vil opnå og det jeg kan lide. Han tilpasser altid hvad jeg skal lave alt efter hvordan min situation er. Mens jeg har trænet hos Kenneth har jeg tabt 20 kg, jeg har bygget en masse muskler op og jeg føler mig stærk og glad og klar til hvad livet nu byder på. Det er min prioritering i budgettet fremfor nogle andre goder.

 

ONSDAGI dag vågnede både børnene og jeg tidligt. Vi bor i hus lige op ad skinnerne mellem Jyllingevej og Islev station. Og der er rigtig meget sporarbejde her i sommerferien. Det kan være meget tidligt om morgen og meget sent om aftenen. Det generer os ikke rigtig at det støjer. Der er meget stille hele dagen. Ingen toge. Så vi nyder roen i baghaven. Til gengæld vågner vi så tidligt nogle gange pga larmen. Men jeg har det ok med støj og larm. Selvom Vanløse på mange punkter er en lille landsby, så er det stadig en BY, og der vil være larm. Og det kan jeg egentlig godt lide. Så kan man høre, at her er liv.

Dagen stod på planlægning af byfest. Det var i dag salget af loppeboder startede. Jeg er meget alene om planlægningen af byfesten og det er en stor hjælp, at Fiskeafeen har tilbudt at stå for det praktiske omkring salg af loppeboder. Lokalt samarbejde – jeg elsker det. Det er lige præcis det jeg arbejder for her i Vanløse. Jeg elsker, når vi kan koble os sammen på kryds og tværs og glæde hinanden og løfte hinanden. Det kan godt være, at nogle projekter er et stort arbejde, men når jeg kan se, at det skaber noget godt for lokalsamfundet, så er jeg lidt ligeglad med de mange timer, jeg lægger i det. Det er noget andet, der driver min maskine.

Jeg planlægger i dag hvem der skal byde velkommen og hvordan underholdningen på scenen skal tilrettelægges, så hele byfestprogrammet passer sammen. Der er styr på meget nu og det eneste jeg kun kan håbe på er det gode vejr.

Om aftenen er jeg på arbejde. Jeg er indehaver af Oasen, som er Kulturstationens cafe/musikspillested. Den første onsdag i hver måned er der stand up comedy. Det er altid nogle sjove og hyggelige aftner. I aften er det blandt andet Christian Fuhlendorff, som var på scenen. Selvom det er varmt, er det en fornøjelse at være på arbejde.

 

TORSDAG

I dag går også med planlægning af byfest. Jeg var et smut på Vanløse Torv for at se hvor de forskellige mad- og drikkeboder kunne placeres i forhold til scene og siddepladser. Der er en del korrespondance med offentlig instanser omkring vejspærring, omlægning af busser samt med lokale erhvervsdrivende omkring deres aktiviteter til byfesten.

Sidst på eftermiddagen står den på træning på Skalbakken. Jeg tror at jeg har fået trænet lidt for meget eller forkert den sidste uge, for mn ryg har det ikke så godt i dag. Ved ikke om det går til træning men jeg prøver. Mange ting kan trænes væk, har jeg altid ment. Nu må jeg se om det er tilfældet med ryggen. Jeg træner med min kusine. Hun bor på samme vej som mig. Det gør min anden kusine også med sin familie. Min fætter bor også i samme kvarter. Det gør min bror også. Og mine forældre. De bor stadig i det hus, hvor jeg boede fra jeg var 11 år. Jeg har altid boet i Vanløse. Som barn boede jeg på Herlufsholmvej. Og nu bor en stor del af min familie her også. Endda på samme vej og lige rundt om hjørnet. Jeg elsker det!

FREDAG

I dag har jeg adskillige møder. De er alle arbejdsrelateret. Det skal også passes. For mit vedkommende skal jeg passe på med ikke at lade det frivillige arbejde lokalt fylde for meget, for det er også vigtigt at passe sin egen virksomhed. Ellers holder den ikke så længe. Men det kan være svært, når det frivillige er så fantastisk at tiden hurtig render fra en. Men i dag er det Oasen arbejde, der kalder.

Jeg havde lovet mine børn at vi skulle i Tivoli og høre Fredagsrock. Det var Burhan G, som spillede.

Alt i Vanløse ligger i god afstand – Jeg synes faktisk vi er rigtig heldige i Vanløse.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

MIN UGE I VANLØSE: Pernille Sand

Træer blomstrer uden for sæsonen