Tre særudstillinger på Statens museum for kunst

Har du ligesom mig besøgt SMKs (Statens Museum for Kunst) permanente udstilling gentagne gange og trænger til at opleve noget nyt i et af byens største museer, så er deres særudstillinger et rigtig godt alternativ. Og lige nu kan du opleve ikke bare én, men tre; ‘Take my breathe away’ af Danh Vo, ‘Out’ af Judith Hopf og ‘Bagsider’ som er en del af Golden Days festivalen ‘Historiens bagsider’.

‘Take my breathe away’ af Danh Vo (indtil 2. December 2018)

Udstillingen er spredt ud over hele første etage og skulpturgaden. De to store haller viser primært hverdagsting og historiske genstande såsom den imponerende ‘Lysekrone’, der engang hang på Hôtel Majestic i Paris, hvor fredsaftalen blev underskrevet og bragte Vietnamkrigen til afslutning. Vo udforsker og udfolder blandt andet temaerne religion, migration og kolonialisme gennem hele udstillingen. Personligt fandt jeg gipskopierne, Vo lavede af den amerikanske Frihedsgudinde, mest interessante. SMK har blandet Vos gipskopier sammen med skulpturer fra den permanente samling i Skulpturgaden, hold derfor øje med de store tal på gulvet for Vos værker.

(Husk at tage et udstillingskatalog ved indgangen til en af hallerne. Der er ikke beskrivelser eller navne på værkerne, kun tal til beskrivelserne som findes i kataloget.)

Foto: ‘Lysekrone’


Foto: Untited

‘Out’ af Judith Hopf (indtil 30. December 2018)

I X-rummet kan du opleve ‘Out’, som rummer tre af Hopfs værker ‘Laptop Men’ murstensskulpturerne og en video som vises i et specialdesignet rum. Udstillingen er rimelig hurtigt besøgt, men tag lidt tid og fordyb dig i de pæreformet murstensskulpturer. Jo mere man funderer over dem, desto mere ulogiske, gakket og humoristiske virker de.


Foto: Pære

‘Bagsider’ – fra den permanente samling (indtil 10. Marts 2019)

Som en del af Golden Days festivalen viser SMK bagsiderne af nogle udvalgte værker. Hvem skulle tro, at bagsiden af et maleri kunne være lige så interessant som forsiden? Men det er det faktisk! Udforsk skjulte hemmeligheder og restaurerings-historier.


Foto: bagsiden af et af Asger Jorns værker.

Vidste du at…?

SMK bygningen består af to dele. Den originale bygning fra 1896 er tegnet af arkitekten Vilhelm Dahlerup, mens den modernistiske tilbygning fra 1998 er tegnet af arkitekten Anna Maria Indrio.

3 tips til dit besøg hos SMK

#1 – Udforsk egne kunstevner

SMK har altid tegnegrej til rådighed.
Snup et stykke papir og en blyant, og prøv kræfter med at tegne et af de flotte skulpturer der lige nu kan opleves i Skulpturgaden.

#2 – Køb et årskort

Hvis du tænker at besøge museet mere end én gang og du er under 30 år, så kan det betale sig at købe et årskort. Det koster 145 kr og er allerede betalt ind ved andet besøg. Husk at du får 10% i caféen Kafeteria og SMK shoppen.

#3 – Gå en tur i Østre anlæg

SMKs for nyligt åbnet Kafeteria (indrettet i samarbejde med Danh Vo) byder blandt andet på velsmagende kaffe og instagram-lækre kager. Snup en af deres alternative juices såsom deres matcha ice tea to-go, og gå en tur i Østre anlæg.

Nyttige links

For priser, åbningstider, praktisk info

Besøg SMK – Danmarks nationalgalleri (åbningstider, billetpriser mm.) | SMK – Statens Museum for Kunst

SMK er danmarks nationalgalleri og landets største kunstmuseum. Besøg os midt i København.

For aktuelle udstillinger

Aktuelle udstillinger | SMK – Statens Museum for Kunst

Udforsk, hvad SMK viser lige nu.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

MIN UGE I VANLØSE Camilla Thorning

Friheden: Charmerende, baggårdsagtigt og hyggelig stemning