Friheden: Charmerende, baggårdsagtigt og hyggelig stemning

Vi er ikke i bydelen Friheden, men derimod på en nyåbnet café mellem Den Røde plads og Hillerødgade. Lige ved skaterparken, i bygningen som til forveksling ligner noget der kunne ligge i Kødbyen, er ”Friheden” – et sted med morgenmad, frokost og aftensmad til en fornuftig pris.
Ikke så meget pis!

Kortet er enkelt og til at forstå uden alt muligt bland-selv-morgenmad. Jeg valgt deres spejlæg-sandwich og en skål med frisk frugt. Min Americano (25 kr.) kom som det første, og inden jeg nåede at smage på den, var maden allerede på bordet. Hjemmelavet surdejsbrød, flydende spejlæg, grønkål, som rent faktisk smagte af noget, og til sidst toppet med to skiver god bacon, samt en masse revet ost fra Hårbølle Mejeri. De kalder det, hvad det er, og der er ingen hemmeligheder – kun god smag og en passende størrelse til prisen (85 kr.)

Den friske frugt var tre forskellige slags frugt (35 kr.), som var et fint supplement til sandwichen. Det er ikke raketvidenskab. Kortet byder blandt andet også på Eggs Benedicte og Shakskuka. Min nabo fik Shakskuka, som er en Nordafrikansk ret med pocheret æg i en krydret tomatsovs. I deres version var der også fennikel og spinat til.

Den lille fristelse

Da jeg var kommet igennem maden og faktisk var ved at gå, kom en af de mange i øvrigt høflige tjenere over. Inden der var gået ret længe, stod en lille tallerken med Profiteroles foran mig med hvid chokoladecreme og syltede stikkelsbær. Kan man spise dessert til morgenmad? Ja, det kan man, især når det smager så godt, som denne ret gjorde (35 kr.)

Jeg skal helt sikkert ind og prøve både deres frokost og aftensmad en dag. Måske skal det være en weekend, hvor de holder deres event med håndbajere og vinyl-djs.

Hvis du er ligesom mig og er blevet en anelse træt af bland-selv-morgenmadstrenden, så stik forbi ”Friheden” og få et ærligt og ikke mindst godt morgenmåltid!

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Tre særudstillinger på Statens museum for kunst

Damhusengen bliver nyt leverum