Børn fra København kan atter passes på Frederiksberg. Billedet her er fra Frederiksberg og er ikke fotograferet i sammenhæng med denne historie. Arkivfoto: Martin Sørensen

Børn kan atter passes på Frederiksberg

over grænsen. Budgetforliget i Frederiksberg Kommune betyder, at børn fra København atter kan passes i nabokommunen. Københavnsk borgmester tager godt imod det.

Af Thomas Frederiksen

thof@minby.dk

pasning: Der har været lukket for ventelisten siden marts, men med budgetforliget på Frederiksberg, som samtlige partier står bag, kan børn fra Københavns Kommune atter passes i nabokommunen.

Det glæder Københavns børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S).

»Det er fint, at Frederiksberg Kommune vil åbne deres ventelister for de københavnske børn, når de ikke har børn nok selv,« udtaler han i en skriftlig kommentar og nævner, at København pt. ikke har vanskeligt ved at tilbyde børn plads i vuggestuer og børnehaver inden for fire kilometer.

Transport og logistik

Det er gået op og ned gennem årene, og der har ellers været vanskeligheder de sidste par år. Nu er der sat gang i byggeriet både med midlertidige og permanente pladser, og Jesper Christensen ser mest muligheden for at blive passet på Frederiksberg som en praktisk løsning for familier, der bor tæt på kommunegrænsen.

»For nogle forældre i København kan det give god mening at vælge en daginstitution på Frederiksberg, når de skal have familiens daglige transport og logistik til at gå op i en højere enhed. Nu ser vi frem til at høre fra Frederiksberg Kommune, hvilke forudsætninger der skal gælde,« siger han.

På Frederiksberg har rådmand Laura Lindahl (LA) været skeptisk over for at stille institutionspladser til rådighed for nabokommunen, da hun betoner, at det er Frederiksberg Kommunes opgave at passe Frederiksbergs og ikke Københavns børn.

Hun ser dog ikke budgetforligets løsning, hun selv er en del af, som noget, der generer hende.

»Det jeg har været imod, var at man skulle lave daginstitutioner, der skulle passe københavnerbørn. At vi åbner ventelister, har jeg ikke nogen problemer med, når vi samtidig har lukket 400 pladser. De har været åbne i flere år, men har været sat i bero siden marts,« siger hun.

Ingen henvendelser

Ifølge Laura Lindahl har hun som rådmand på børneområdet ikke fået nogle henvendelser fra politikere og forældre fra København, så hun forventer ikke, at talrige københavnerbørn kommer til at skrive sig på venteliste på Frederiksberg.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skybrudstunnel er klar i 2025

MIN UGE I VANLØSE Camilla Thorning