Beboerne Jesper Lund og Torsten Rojas-Danielsen (tv. i bill.) kæmper for at få ændret på de planer, der ligger på bordet om Prins Henriks Skole om boliger, hotel, barer og cafeer. Foto: Martin Sørensen
in , ,

Ked 😭 Like 👍

»Vi står sammen om Værnedamsvej«

PROJEKT. Galleriejer og beboer på Værnedamsvej, Jesper Lund, frygter planerne for Prins Henriks Skole, derfor har foreningen Bæredygtigt Frederiksberg inviteret politikerne til borgermøde 26. september.

Af Heidi Engelund

hee@minby.dk

NYT BYOMRÅDE: »Jeg er nabo på alle måder, både som galleriejer og beboer på Værnedamsvej. Jeg er mest bekymret som erhvervsdrivende, hvis det fremlagte projekt, som politikerne har lagt frem, bliver til virkelighed. Det vil ødelægge vejens diversitet,« siger Jesper Lund, der er indehaver af Galleri HannemannLund på Værnedamsvej.

Han er også talsmand for butikkerne på Værnedamsvej, og følger derfor nøje med i planerne for Prins Henriks Skole.

Vejen er unik

Galleriet ligger på Værnedamsvej 11, og blot et par numre længere henne ligger Prins Henriks Skole, som det hele handler om.

Skolen er sat til salg, og Frederiksberg Kommune fremlagde i juni måned ved et infomøde et prospekt om planerne, når skolen flytter. Og det har fået mange beboere til at se rødt.

»Når det nye kommer, så er jeg bekymret. Vi har noget unik på Værnedamsvej, som for alt i verden ikke må ødelægges. I processen har man mærket, at folk står sammen. Her er ildsjæle, der gerne vil noget skævt, og jeg begræder virkelig, at skolen flytter,« siger Jesper Lund på en gåtur på Værnedamsvej.

Han stopper op ved dyreklinikken og smiler af udstillingsvinduet, hvor der ligger en stor tiger på en seng omgivet af tøjdyr.

»Det her kan bare kun lade sig gøre på Værnedamsvej« smiler han og peger på tøjdyrene.

Flytteplaner

Jesper Lund mener slet ikke, at Værnedamsvej har brug for sådan et projekt.

»Min kone har sagt, at hvis projektet bliver som det er fremlagt, så flytter vi, og det mener hun,« siger han.

Hans bedre halvdel, kunstneren Mette Hannemann, kommer netop kørende på cykel og stopper op.

»Jeg har boet på Værnedamsvej siden 1995, og har fulgt med i vejens udvikling. Hvis projektet bliver med mere larm og byggeri ovenpå de eksisterende bygninger på skolen, så flytter vi. Jeg nyder at kunne se træerne i gården fra vores lejlighed,« siger hun.

Men hvad er det så, I gerne vil have i stedet for de planer, som ligger på bordet?

Det har Jesper Lund et bud på.

»Jeg drømmer om grønne områder til gavn for alle, jeg og drømmer om boliger. Vi er bange for mere larm, men har ikke noget imod et hotel eller at området åbnes op, men det skal gøres ordentligt,« understreger han og kigger ned ad Værnedamsvej der emmer af Paris med skæve og unikke butikker, som man har svært ved at finde andre steder.

Lavet en lokal forening

Med på turen er også Torsten Rojas-Danielsen, der bor med udsigt til Prins Henriks Skole sammen med sin familie.

Han startede foreningen Bæredygtigt Frederiksberg, da de første planer for Prins Henriks Skole blev kendt, og siden har foreningen holdt møde en gang om ugen.

»Grundstenen til foreningen blev lagt i juni, da kommunen inviterede til møde, hvor de fremlagde projektet. Og allered der kunne vi se, at vi kunne risikere at blive tromlet ned af en stor ejendomsinvestor, så vi måtte gøre noget. Folk var meget frustrerede ved mødet,« fortæller han og fortsætter:

»Vi er imod alt det store, der ligger i planerne lige nu. Vi har brug for ro, da der er smæk i gaden hele tiden. Vi flyttede ind i vores lejlighed sidste efterår på femte sal, og kan måske se frem til at bygningen i skolegården bliver to etager højere,« siger han.

Torsten Rojas-Danielsen er som Jesper Lund ikke mod, at der kommer til at ske noget på skolen, det er måden det bliver serveret på.

»Vi har manglet, at politikerne kommer på banen. Derfor har vi inviteret dem til borgermøde 26. september på Skolen ved Søerne. På mødet kommer vi med vores bud og bekymringer,« siger han og fortsætter:

»Lige nu bruger vi foreningen Bæredygtigt Frederiksberg alt vores krudt på borgermødet, at søge aktindsigt og holde øje med, at det hele går efter bogen,« siger han.

Ny lokalplan

Jesper Lund mener, at projektet ligner venstrehåndsarbejde.

»Det vil være en forkert vej at gennemtrumfe sådan en plan, for på Værnedamsvej står vi sammen,« siger han og hilser på en herre, der går forbi med sin hund.

Til oktober vil politikerne begynde at kigge nærmere på planerne, da der skal laves en ny lokalplan.

Formand for By- og Miljøudvalget, Jan E. Jørgensen (V) siger:

»Der er ikke vedtaget noget som helst endnu, og gode konstruktive forslag til, hvad den franske skole kunne bruges til, vil vi studere grundigt. Jeg kan også berolige alle med, at vi naturligvis ikke vil tillade hverken højhuse eller butikscentre på Værnedamsvej, det vil jo slet ikke passe ind i det fine miljø, som der er i området,« siger han.

 

Borgermøde om Prins Henriks Skoles planer finder sted 26. september kl. 19 på Skolen ved Søerne på Niels Ebbensens Vej 10.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Plan klar til byggeri af gigaskole

Kommunen: Ikke behov for flere cykelpladser