Den frederiksbergske kunstner Pia Andersen er aktuel med en udstilling i Brøndsalen, hvor motiverne er hentet fra Grønland. Foto: Dan Møller

»Grønlands lys og farver er min inspiration«

UDSTILLING. Den lokale kunstner Pia Andersen har været en tur på Grønland, hvor hun har hentet inspiration til udstillingen -Avannaannguarpoq-, der folder sig ud i Brøndsalen frem til 26. september.

Af Heidi Engelund

hee@minby.dk

BRØNDSALEN: Påfuglen i Haveselskabets Have står nysgerrigt og kigger ind på de farverige værker på væggene og unikaer fra Royal Copenhagen, der er centrum i en udstilling, som lige er åbnet i Brøndsalen i Haveselskabets Have ved Runddelen.

Inde i Brøndsalen er det den frederiksbergske kunstner Pia Andersen, der udstiller kunst med inspiration fra Grønland.

Det kan godt være at tungen slår krøller, når du prøver at udtale udstillingens titel ’Avannaannguarpoq’, der betyder ’Det blæser svagt fra nord’.

»Alle værkerne har grønlandske titler, så får jeg understreget sammenhængen med Grønland. Jeg er indspireret af naturen og lyset på Grønland,« fortæller hun.

Se en kortfilm

På hendes hjemmeside ligger der en kortfilm, der viser den grønlandske forbindelse. Filmen er optaget af hendes spanske kæreste, der er fotograf.

Pia Andersen bor på Frederiksberg, men bruger også meget tid på sit atelier i Spanien.

»Jeg rejser meget mellem Frederiksberg og Spanien, det er lidt som at tage bussen på arbejdet, man vænner sig til det,« smiler hun.

Tog fotos på Grønland

Der er knald på farverne på værkerne og på unika porcelænet, så man bliver helt glad, når blikket møder kunsten.

»Jeg har valgt Grønland til udstillingen, da det er fantastisk. Jeg har tænkt på mos og lysreflektioner, så der er masser af farver,« forklarer hun.

Pia Andersen har haft kameraet med på sin en måned lange ophold på Grønland.

»Jeg tog en masse fotos på Grønland, så jeg laver ikke skitser, da det jo er lidt som at gentage sig selv. Fra fotos laver jeg min fortolkning af motiverne,« forklarer hun og peger på et af de store værker.

På udstillingen er der 30 store og små værker og 25 unikaer, som hun har lavet på Royal Copenhagen.

»Jeg har tegnet formerne til Royal Copenhagen, og unikaerne har været igennem tre brændinger og har en underglasur og er så belagt med 24 karat guld,« forklarer hun og peger på de store vaser.

Udstiller for sjette gang

Det har taget Pia Andersen 18 måneder fra første tanke om udstillingen, til den stod åben og klar i fredags.

»Jeg kunne godt tænke mig en dag at udstille på Grønlands, men udstillingen skal ikke derop, da der er en salgsudstilling,« fortæller hun og allerede nu har flere af værkerne skiftet ejermand.

Udstillingen har åbent til 26. september på hverdage kl. 12-18 og i weekenden kl. 11-18. Der er gratis adgang.

Pia Andersen vil være i Brøndsalen on and off under udstillingsperioden.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Smart City netværk nu klar til brug

Skybrudstunnel er klar i 2025