Betaniahjemmet har en udstillingen -Ung i 60-erne- på besøg frem til 21. september. Pr-foto

Ung i de glade 60’ere

af Heidi Engelund

hee@minby.dk

KONGE GEORGS VEJ: Stærke farver på væggene, Beatles-plakat på væggen og et spraglet tæppe på gulvet. Velkommen til ungdomsværelset anno 60’erne.

Det er historikeren og forfatteren Ove Dahl fra Dansk Center for Reminiscens, der står bag erindringsudstillingen ’Ung i 60’erne’, som i disse dage er på besøg på Betaniahjemmet på Kong Georgs Vej 3.

Der er gratis adgang, så kig forbi og få et tilbageblik til ungdommen i de glade 60’ere.

Rya med Beatles

På udstillingen kan du opleve mange originale genstande lige fra tøj og plader til møbler og idolting. Der er en oppustelig dukke af John Lennon og et ryatæppe med Beatles på.

Ove Dahl fortæller:

»Det er jo fra min ungdomstid, så jeg har haft let ved at udvælge de rette ting og genstande. Og vi er jo mange, der har gennemgået den samme udvikling i årtiet med pigtrådsmusik, langt hår, beatmusik og nye måder at tænke tilværelsen på,« siger han.

Nogle af effekterne er lånt fra museet Tidens Samling i Odense.

Udstillingen skal ses med ungdommens øjne, så mange vil sikkert nikke genkendende til genstande fra deres egen livshistorie.

Gadefest med musik

Udstillingen har sidste besøgsdag 21. september, og der sluttes af med en gadefest kl.14.30-20 foran Betaniahjemmet på Kong Georgs Vej, hvor Stig Møller og Peter Ingemann fra Steppeulvene kommer på besøg. Der er gratis adgang.

Der er åbent alle dage fra kl. 10-14.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

København får puljepenge fra staten til at fjerne skibsvrag

Det postfotografiske billede