Foto: René Mølskov
in , ,

Like 👍

Som en Fisk i Gamet

‘FISKEN’ på Vesterbro har stor succes med samarbejdet med ‘GAME’ på Enghavevej. De afslappede rammer virker, når de unge skal vejledes.

Af René Mølskov

rem@minby.dk

Når de unge brugere af tilbudet FISKEN får råd og vejledning til jobsøgning, kompetenceafklaring og ansøgninger gør det en verden til forskel, at de kan mødes et sted, der føles uformelt.

»Vi er rigtig glade for, at vi har fået samarbejdet med GAME op og stå, samtidig med, at vi har åbnet en ny afdeling med fritidsjobformidling,« siger Nikoline Sten, der er Projektmedarbejder i FISKENS Fritidsjobformidling

På Vesterbro har de en række forskellige tilbud til unge. Et af dem er fritidsjobformidling, og til det er samarbejdet med GAME på Enghavevej ganske perfekt.

»Mange af de unge, der kommer herop og har vejledning, de kender stedet i forvejen. Måske har de været her med skolen eller måske er de kommet her i deres fritid. Det gør, at de føler sig godt tilpas her,« siger Nikoline Sten.

FISKEN, der hører hjemme på Vesterbro, har inden for de sidste par år udvidet og åbnet ny fritidsjobformidling i Sydhavnen og i Valby. Til at begynde med, gav de vejledning fra kontorer på Karens Minde, hvilket de var glade for. Men muligheden for at indgå et nyt samarbejde med GAME, virkede alligevel oplagt.

Nikoline Sten (th) der er projektmedarbejder i Fisken og booking- og eventmanager Stine Larsen fra Game på Enghavevej ser masser af fordele for unge, der nu kan kombinere fritidstilbud i Game med vejledning og rådgivning omkring fritidsjob. Foto: René Mølskov

Fælles mål for de unge

»Vi har en målgruppe der i høj grad kender eller bruger stedet. Derfor var det for os et rigtig oplagt samarbejde at sætte i gang,« siger hun.

Det handler i høj grad om at finde en fælles platform hvorfra de kan hjælpe de unge bedst muligt.

»Vores primære formål er at være der for de unge. Og have tilbud til dem, der giver mening. Vi deler på mange måder målgruppe og det er de samme unge, vi gerne vil være der for,« siger Stine Larsen, der er booking- og eventmanager i GAME.

Hun fortæller, at en af udfordringerne for nogle unge er, at de ender med at tro, de ikke kan dyrke sport, fordi de ikke passer ind i det typiske foreningsliv.

»Det er måske for stringent, har for mange regler eller et meget fast ugeskema. Det vi prøver at gøre op med er, at man godt kan dyrke sport uden at det er eliteudøvende, uden at det skal være på skema, uden at man skal møde op et bestemt antal gange. Det skal i stedet være uformelt, det skal være sjov og leg og uden stramme regler,« siger hun.

130 har fået fritidsjob

Da de begyndte at samarbejde satte medarbejderene en bod op, hvor mange unge takkede ja til tilbuddet om fritidsjobformidling.

»Mange af de unge, der kommer her, er de unge vi gerne vil have fat i. De 13-15-årige. For det er dem, der har svært ved at komme ud på arbejdsmarkedet, og vi har et rigtig godt forløb, hvor vi gennemgår regler og rettigheder og øver jobsamtaler,« fortæller Nikoline Sten.

Tanken er, at medarbejderne møder både forældre og unge, der kommer i GAME og fortæller dem om tilbuddet.

»Vi har hjulpet 130 i job i løbet af 2018. Det går ret hurtigt, og vi har stor succes. Vi er nået dertil, hvor mange unge kontakter os, fordi de har hørt at deres kammerater har fået et job igennem os,« siger Nikoline Sten og fortsætter:

»Men det vigtigste i det her forløb er, at den unge finder ud af, at han eller hun har en masse kompetencer, som de ikke vidste, de havde. Når de sidder og skriver ansøgning finder de ud af, at de faktisk kan meget mere, end de først troede.«

FISKEN har 30 frivillige og fem fuldtidsansatte foruden praktikanter og studentermedhjælpere. GAME har 20-25 ansatte og omkring 130 ’playmakers’, der ude på gadeplan sørger for træning til de unge.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Flere lærlinge skal afhjælpe mekanikertørke hos QuickPot

Kalle B. i kirken med musik og hoppeborg