ArkivFOTO: Bo Amstrup
in , ,

Søndagstrafik. Lukkede veje og sjov til halvmaraton

ØSTERBRO: Når København og Frederiksberg på søndag 16. september lægger gader til Copenhagen Half Marathon med start og mål på Øster Allé, vil dele af hovedstaden være spærret af for trafik i perioden 09.00-15.00. Afspærringsplanen er udarbejdet med størst mulig omtanke for beboere og trafikanter – samtidig med at ruten er lynhurtig og rekordegnet for løberne.

To af Københavns allermest befærdede gader holdes dog åbne for al trafik under hele løbet. Det drejer sig om Kalvebod Brygge, som er åbent indtil Bernstoffgade, og H.C. Andersens Boulevard, Gyldenløvesgade og Åboulevarden.Under løbet vil det være muligt at krydse en stor del af de afspærrede gader via særlige sluser. Mange af de afspærrede gader åbnes for trafik igen, så snart løberne har passeret:

Østerbrogade ved Classensgade er lukket klokken 11.00-12.00, Folke Bernadottes Allé ved Øster Voldgade er lukket 11.45-14.45 og Strandboulevarden ved Randersgade er lukket 12.00-15.00.

Ud over trafikomlægninger byder Østerbro på masser af underholdning og såkaldte ’powerzoner’ til glæde for både løbere og tilskuere.

»Østerbro er en helt essentiel del af CPH Half, da det jo er her, der er start og mål. Derfor er det også naturligt, at løbets primære sponsor Zalando har deres powerzone på Trianglen, og der bliver virkelig gang i den, med DJ, balloner, heppere og gratis kaffe. Og så er Zalandos powerzone den sidste store markering, før løberne en lille kilometer senere løber i mål, så det er et oplagt sted at heppe,« siger Dorte Vibjerg, direktør i arrangørklubben Sparta Atletik & Motion.

Ud over Zalandos powerzone så har BMW en powerzone ved Bergensgade, hvor der er cheerleaders og fede rockrytmer, og så er der som nævnt start og mål på Østerbro, og det er selvfølgelig også et oplagt sted at følge de mere end 22.000 løbere.

Se alle detaljer på det interaktive kort: map.cphhalf.dk jape

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Thyra Frank besøgte daghjem i Kastrup

Vær med til fest på en bilfri Nørrebrogade