Ældreministeren på daghjemmets terrasse, hvor brugerne nyder sensommeren. Længst til højre borgmester Allan S. Andersen (S) og længst til venstre Einer Lyduch (S), formand for sundheds- og omsorgsudvalget. Foto: Dan Møller
in , ,

Thyra Frank besøgte daghjem i Kastrup

MINISTERBESØG. Tårnby Kommune samlede i 2016 daghjemsfunktionerne fra de lokale plejehjem i den tidligere retsbygning på Blåklokkevej. I mandags besøgte ældreminister Thyra Frank daghjemmet og var glad for, hvad hun så.

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

KASTRUP: Tidligere retssale blev til spise- og træningsrum. Og tidligere kontorer blev til anretterkøkken, hvilerum, toiletter med mere, da retsbygningen på Blåklokkevej i årene 2014-2016 blev ombygget til et helt nyt formål.

Her ville Tårnby Kommune nemlig samle daghjemsfunktionerne fra de lokale plejehjem. Og bygningen, der i 1999 var designet som retsbygning, men i 2007 lukkede ned, åbnede i 2016 igen som pleje- og træningssted for ældre, hjemmeboende borgere.

»Et hus fuld af liv«

I mandags lagde ældreminister Thyra Frank (LA) vejen forbi Daghjemmet Blåklokkevej for at få et førstehåndsindtryk af stedets tilbud.

Ministeren har selv solid erfaring fra sit resort. Hun var i årene 1988-2011 forstander for fri-plejehjemmet Lotte på Frederiksberg, som hun gjorde landskendt for at give beboerne medmenneskelighed og værdighed i alderdommen.

Og sammen med Tårnby Kommunes borgmester Allan S. Andersen (S) blev Thyra Frank vist rundt af en kollega – Daghjemmet Blåklokkevejs leder Lisbeth Kristensen. Ministeren fik også lejlighed til en snak med flere af stedets brugere.

»Et engageret og imødekommende personale på Daghjemmet Blåklokkevej har skabt et hus fuld af liv. Det kunne mærkes allerede fra det øjeblik, vi trådte ind. Ingen tvivl om, at daghjemmet er med til at skabe sociale relationer og modarbejde ensomhed,« udtalte ældreminister Thyra Frank efterfølgende i en pressemeddelelse fra Tårnby Kommune.

Bygningen, der i dag huser Daghjemmet Blåklokkevej blev af Realdania og Grundejernes Investeringsfond indstillet til Realdanias Renover-prisen i 2018, men modtog den dog ikke.

Fakta om Daghjemmet Blåklokkevej:

Daghjemmet Blåklokkevej har 23 ansatte (seniormedarbejdere, administration, sosu-hjælpere og sosuassistenter, en fysioterapeut og en træningsassistent).

Der er i snit 72 daglige brugere i alderen fra midthalvtredserne til sidst i halvfemserne.
Klientellet er forholdsvis friske ældre med et socialt behov, kørestolsbrugere med plejebehov og meget demente borgere

Daghjemsgæster hentes i bus om morgenen og køres hjem igen kl. 15.00. Der er mulighed for morgenmad, varm og kold frokost samt eftermiddagskaffe med kage

Aktiviteter omfatter daglig gåtur, spil uden- og indendørs, balancetræning, gymnastik, wellness, kor, erindring, dame- og herreklub, dans, havegruppe, cykelture, sanserum, computerrum samt tilbud om frisør, fodpleje og sygeplejeklinik. Tårnby Kommunes bibliotek har en lille filial på daghjemmet

Daghjemmet har også et samarbejde med Korsvejens Kirke og Kastrupgårdsskolen om forskellige arrangementer.

Kilde: Tårnby Kommune

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Internationalt klimatopmøde næste år

Søndagstrafik. Lukkede veje og sjov til halvmaraton