Kødbyen er blevet tilgodeset i det seneste budget. Blandt andet med ¿Demokratiets Hus¿ i Slagtehusgade. Arkivfoto: René Mølskov

Skole i Kødbyen til en halv milliard

Skole. Det bliver Danmarks måske dyreste skole, der bliver opført i Kødbyen. Den bliver tre spor og får både madskole og egen idrætshal. Og så bliver det ammoniak-drevne køleanlæg i Kødbyen ombbygget.

Af René Mølskov

rem@minby.dk

Ny skole: Den fulde finansiering af en ny folkeskole med tre spor i Den Hvide Kødby er nu finansieret. På budgettet besluttede partierne bag at afsætte yderligere 333,7 millioner kroner til anlæg i perioden 2018-2024. Sammen med penge til drift, service og tidligere afsatte millioner fra budget 2017 er der afsat mere end 516 millioner kroner til den nye skole.

»Det glæder mig, at vi nu har fundet penge til en ny og topmoderne skole til børnene på indre Vesterbro, og at områdets borgere får mulighed for at dyrke fællesskabet i skolens nye idrætshal. Det er positivt, at det er blevet attraktivt for forældre at blive boende i København, også når man har fået børn i skolealderen,« lød det fra børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) i en pressemeddelelse efter at budgetpartierne var færdige med de lange forhandlinger.

Beslutningen betyder, at Gasværksvejens Skole flytter ind i den nye skole i Kødbyen i 2023.

Skole med det hele

Budgetparterne besluttede, at skolen, der løber op i godt en halv milliard kroner både skal have en madskole og en idrætshal. Sidstnævnte skal også kunne bruges af foreninger.

Den nye idrætshal der bliver bygget på skolen bliver på 20 gange 40 meter, og uden for skoletid skal den bruges af fritidsmotionister og foreninger.

Idrætshallen bliver placeres centralt på skolen med indgang direkte fra Dybbølsbro.

Foruden idrætshal får skolen i Kødbyen også en madskole, hvor der bliver lavet mad til eleverne.

På madskolen deltager eleverne i madlavningen, og køkkenet bliver en del af undervisningen.

Fra Gasværksvej til Kødby

Da politikerne satte penge af på budget 2017 var det oprindeligt tanken at ombygge og udvide Gasværksvejens Skole på hjørnet af Istedgade til tre spor.

Det viste sig imidlertid at den løsning var alt for dyr og besværligt, blandt andet på grund af forurenede byggematerialer.

Glæde over frisk luft

I Kødbyen er der dog heller ikke helt uden udfordringer at opføre en ny skole. Blandt andet er det ammoniak-drevne køleanlæg i kødbyen ikke optimalt at have kørende lige ved siden af en folkeskole. Netop det var en kæphest for Vesterbro Lokaludvalg i processen frem mod en ny skole.

»Det er godt, at der kommer en fuld finansiering, hvilket vil sige, at der også er en ombygning af køleanlægget. Det er godt, for så kan de små børn også åbne vinduerne, når de går i skole. Og det er en god idé,« siger formand for Vesterbro Lokaludvalg, Thomas Egholm.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Læs interview med Mads Wille og deltag i konkurrencen om billetter til Teater V

Øksnehallen i spil til FN-museum