Mads Wille er skuespiller, men begyndte for nogle år siden at interessere sig for magi og hypnose. I forestillingen Uddrivelsen forsøger han at uddrive Prøvehallen. Foto: Dan Møller
in , , , , ,

Læs interview med Mads Wille og deltag i konkurrencen om billetter til Teater V

Skuespiller Mads Wille vil sammen med tankelæser Anders Lund forsøge at uddrive Prøvehallen i Valby i et tankevækkende og underholdende show, der nok skal få hårene til at rejse sig.

Af Anja Berth

abe@minby.dk

Skuespiller Mads Wille, der lige nu er mest kendt som den komplekse figur grev Ditmar i tv-serien Badehotellet, kan fra 19. september opleves som hypnotisør og magiker, når han sammen med tankelæser Anders Lund kan ses i showet Uddrivelsen på Teater V i den gamle Prøvehallen.

Formålet er at underholde med det uforklarlige og overnaturlige.

Vi har sat ham stævne på Willes egen stamcafé, Bankeråt, i Nansensgade i Indre By, der med afskårne dukkehoveder og smadrede spejle er den perfekte kulisse, når vi skal tale om hjemsøgthed, overtro og magi.

Tankens kraft eller snyd

Vi spoler lige frem – efter godt en times snak om ritualer, magi, mystik, ånder, overtro og uforklarlige fænomener, rejser Wille sig og går op i baren og spørger tjeneren om to skeer, kommer tilbage til bordet og beder mig tage min hånd frem og opfordrer mig til at fornemme varmen gennem kroppen. Samtidig tager han teskeen mod min pegefinger, og det lykkedes ham – blot ved energien fra min finger – at dreje den ellers ubøjelige teske. Vi forsætter sådan et par minutter, og jeg kan mærke endnu mere varme og energi strømmen gennem armen. På et tidspunkt holder Wille teskeen ned over min hånd, og teskeen brækker over i to dele og lander på bordet.

Et skrig undslipper min mund – og selv Wille, der i flere år har lavet magi og hypnose, bliver overrasket:

»Det er ret vildt, det her,« siger han, mens jeg forsøger at forstå, hvad der er sket.

»Det kan være tankens kraft, kroppens varme eller blot det, man selv tror på. Og det kan også være bare simpel snyd og humbug, trick og charme. Man må selv bestemme, hvad man tror på. Det vigtige er, at det er underholdende,« siger han, mens jeg stadig ikke har fået noget svar på den knækkede teske.

Som skuespiller er Mads Wille vant til at spille en rolle, men i den kommende rolle i forestillingen ’Uddrivelsen’ er han sig selv som hypnotisør og magiker, der sammen med publikum undersøger det uforklarlige.

Ateist i generationer

Egentlig ganske mærkeligt. For han er nærmest født ateist. Familien Wille har flere generationer tilbage kaldt sig ateister og kunne ikke drømme om at være medlem af nogle kirker. Ej heller bede bønner eller andet. Og generelt bare tro på, at når det er slut, er det slut, og der er ikke noget mellem himmel og jord.

»Det er sådan, jeg er opdraget, men pludselig tager man sig selv i at gå på stregerne på fortovet for at noget skal gå godt. Det kan godt forvirre mig lidt, at jeg har det sådan, når jeg nu dybest set ikke er troende. Men jeg tror, at det handler om at vi har brug for at kontrollere noget, vi ikke kan kontrollere. Ligesom hvis man kender nogen, der er syg af kræft – så kan man ikke gøre noget, men man kan ikke rumme magtesløsheden, og så går man på nogle åndssvage streger på fortovet og tror på, at det kan gøre ens ven rask. Og hvis han så faktisk bliver rask alligevel, så kan man forledes til at tro, at det var på grund af stregerne,« siger Mads Wille.

Gamle ritualer

Han er 46 år, uddannet skuespiller fra Aarhus Teater og har været både teaterchef og haft store roller i danske film og på teatre. Men for nogle år siden begyndte han at interessere sig for magi og hypnose og startede Magic Fight Night, og i den forbindelse mødte han tankelæseren Anders Lund, som er den anden halvdel af holdet på scenen i forestillingen Uddrivelsen på Teater V.

I forbindelse med researchen til sine forestillinger, læste han litteratur om magi og 1800-tallets ritualer som Ånden i glasset, og han lærte om forskellige former for uddrivelse af bygninger og begyndte at være nysgerrig på, om man kunne gentage nogle af disse ritualer.

Og det er netop, det der skal ske i forestillingen. At skabe ritualer og så se, hvad der sker.

»Egentlig gør vi bare det, man har gjort i hundrede år.«

Scenen er Teater V i Prøvehallen, og publikum får også en indsigt i bygningens historie. Og måske svar på nogle af de ting, der er foregået.

»Ritualerne er noget, vi gør sammen – både Anders Lund og jeg sammen med publikum, og så sker der ting og måske mystiske sager, der kan lede hen på hjemsøgthed. Og til sidst uddriver vi bygningen,« siger Mads Wille.

Det ypperste er nuet

Selvom han er ateist, er han optaget af ritualer og tror på, at vi har brug for dem.

I showet benytter Wille og Lund sig af teknikker indenfor hypnose og tankelæsning – og i showet kommer publikum i en form for positiv trancetilstand.

»Trance er i virkeligheden bare en ophøjet tilstand. Nogle oplever det ved hypnose, men i virkeligheden er det også bare, det vi stræber efter når vi drikker te, mediterer, tager stoffer, drikker alkohol eller rejser. Sunde eller usunde ting, fordi det er det, der kan bringe os i kontakt med nuet. Og at være i kontakt med nuet er trance-tilstand. Og nuet er jo faktisk det eneste sande øjeblik. Fortiden er gået, fremtiden er ikke kommet. Nuet er det, vi oplever nu, og jeg tror og håber på, at det er det, tryllekunst kan – den kan bringe os hen i en tilstand af nuet,« siger Mads Wille.

Du kan vinde to billetter til forestillingen Uddrivelsen på Teater V.

OBS: Svarer du rigtigt, deltager du lodtrækningen om to billetter. Vinderne får direkte besked.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Anja Berth

Om journalisten Anja Berth

47 år, bor i København. Journalist siden 2000 - københavnerjournalist siden 2007. Skriver om mennesker, byudvikling, vejarbejde, skoler og børn. Og alt det andet. Ansvar for Vanløse Bladet og skriver fælleshistorier for de øvrige københavnske lokalaviser.

Lederhosen og ølfest på 5-øren

Skole i Kødbyen til en halv milliard