Preben Crawfurd og flere andre beboere på Platanvej er kede af udsigten til flere etager ovenpå Lejerbos ejendomme på vejen. Arkivfoto: Martin Sørensen
in , ,

Like 👍

Beboerne på Platanvej nægter at give op

LEJEBOLIGER. Beboerne på Platanvej har startet en underskriftindsamling for at protestere mod Frederiksberg kommunes og Lejerbos planer om lejeboliger oven på eksisterende ejendomme på vejen.

Af Heidi Engelund

hee@minby.dk

PLATANVEJr: De mange læserbreve i Frederiksberg Bladets spalter vidner om, at beboerne på Platanvej bestemt ikke er glade for planerne om lejeboliger ovenpå de eksisterende ejendomme, som Frederiksberg Kommune og Lejerbo ønsker.

De planer der lige nu er på bordet går ud på, at bygge 27 nye tagboliger og give forarealet foran Platanvej 9-29 et grønnere og mere levende udtryk,

Der har været mange protester og der skulle have været afholdt et dialogmøde 4. september, men mødet er udsat til 2. oktober.

En af de beboere der er ked at udsigten fra sin lejlighed er Preben Crawfurd, der tidligere har udtalt sig i Frederiksberg Bladet om situationen både i en artikel og i læserbreve.

Han mener, at politikerne er alt for tavse i debatten om de kommende lejeboliger, der vil dukke op ikke kun på Platanvej, men også flere andre steder på Frederiksberg.

Preben Crawfurd undrer sig over, at formanden for Bolig- og Ejendomsudvalget, Nikolaj Bøgh (K), ikke blander sig i debatten.

»Med stor forundring savner jeg Nikolaj Bøghs engagement og deltagelse i den ugentlige debat om Platanvejs fremtid. Vi er mange berørte beboere på Platanvej, der med god grund har protesteret mod Lejerbos ønsker om voldsomme til- og udbygninger af boligforeningens ejendomme,« fortæller Preben Crawfurd.

Møde på rådhuset?

Preben Crawfurd er som flere andre beboere utilfredse med, at det planlagte møde 4. september blev udsat.

»Det skete uden nogen form for beklagelse og begrundelse. Det er en meget utiltalende fremgangsmåde, som nærmest ligner en tanke. I betragtning af den store interesse for sagen burde dialogmødet afholdes på rådhuset, som er tættere på ’åstedet’ og ikke i Metromen, som mange må fravælge på grund af afstanden,« siger han.

Preben Crawfurd frygter, at lejeboligerne allerede er så godt som godkendt, og der blot er tale om en informationsmøde 2. oktober.

»En realisering af Lejerbos ønsker er til glæde for få mennesker; men er til gene for rigtig mange beboere bl.a. på Platanvej 14-24, på Carit Etlars Vej 20-26 og ved Sorte Hest på Vesterbrogade,« siger han.

Platanvej får et løft

Formanden for Bolig- og Ejendomsudvalget, Nikolaj Bøgh, synes det er positivt, at beboerne på Platanvej giver deres mening til kende.

»Det er et projekt, der formentlig vil kunne give Frederiksberg nogen nye boliger, der er til at betale for almindelige lønindkomster, og det trænger vi til. Samtidig betyder den kommende metrostation på Frederiksberg Allé, at Platanvej får en ny status, og projektet er derfor en kærkommen lejlighed til at give vejen et løft.

Vi har i kommunalbestyrelsen og i Bolig- og Ejendomsudvalget stort fokus på, at det endelige projekt både skal tilføre kvalitet til bebyggelsen og byen omkring den,« siger han.

Kom med din mening

Intet er besluttet endnu, understreger Nikolaj Bøgh.

»Hvis kommunalbestyrelsen beslutter at gå videre med det endelige projektforslag, vil der blive iværksat en lokalplanproces, som vil forløbe i 2019. I den forbindelse vil der være en offentlig høringsperiode,« siger han.

Ved dialogmødet 2. oktober vil Lejerbo præsentere projektet og beboerne får mulighed for at komme med deres mening om projektet.

»Jeg håber, at mange vil deltage i mødet, så vi i kommunalbestyrelsen kan få input fra alle de borgere, der bruger og lever i byen, så vi ender med den helt rigtige løsning, der tilgodeser flest muligt,« siger Nikolaj Bøgh.

 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Hvad der gemmer sig under jorden

Beboere raser over plan for nyt supermarked