Stephen King indtager med sin historie ¿Misery¿ Teater Republiques nye scene ¿Revolver¿. Pressefoto: Natascha Thiara Rydvald

Stephen King som teatergys


 

Teater: Revolver er Teater Republiques nye scene på Østerfælled Torv. Den ligger, hvor Lille Scene tidligere lå, men får sin egen kunstneriske profil:

»Revolver er dybt optaget af det foruroligende ved at være menneske,« fortæller chefdramaturg og Revolverkurator, Rikke Hedeager i en pressemeddelelse, hvor hun fortsætter:

»Her tror vi på, at smerten, glæden, fortvivlelsen og ekstasen bedst forstås, hvis vi stirrer den lige ind i øjnene. Derfor er Misery valgt som åbningsforestilling, fordi den på bedste måde viser, hvor let det er at fare vild, og hvor mange måder, der er at opfatte verden på.«

Baseret på bogen fra 1987

Historien i Revolvers version af Misery er baseret på Stephen Kings bog af samme navn fra 1987.

Her vågner forfatteren Paul Sheldon op i en fremmed seng, smerteplaget og fortumlet. Han er kørt galt i sin bil, og forfatterens største fan, sygeplejersken Annie Wilkes, har reddet ham.

Klokken er mange

Der går dog ikke lang tid før det går op for forfatteren, at han faktisk er taget til fange.

»Vi skruer godt op for gysereffekterne og vil have publikum ud på kanten af stolene. Men det er også vigtigt for mig, at vi forsøger at forstå den mentalt forstyrrede Annie bedre og kommer ud i alle hendes psykologiske afkroge. For hvem ved. Måske vi alle faktisk kan genkende os selv en smule i hende,« udtaler Sargun Oshana, som instruerer Misery, i pressemeddelelsen.

Der er premiere torsdag 13. september klokken 20.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Kom med på ‘Rusturen’

Dårlige forhold i Guldbergsgade var hindring for ambulance