Åbent hus i andledning af Østerbro Lille Museums 10 års jubilæum i Nyborggade. I kørestol ses initiativtageren, 90-årige Carl-Einat Jørgensen, som også er manden bag Nabo Østerbro i Odensegade. Foto: Stjols
in , ,

Et årti med lokalt museum

Samling: I weekenden blev det fejret, at Østerbro Lille Museum i kælderen hos værestedet Vibenshave i Nyborggade har eksisteret i ti år.

Initiativtageren Carl-Einar Jørgensen fortalte om de mere end 60 flyttekasser som han havde skaffet ved hjælp af midler fra fonde og private efter Helge Østergaards store lokalhistoriske samling.

Stille og roligt kom diverse effekter frem fra kasserne og blev udstillet, inklusive potteskår fra Olufsvej, orgelpiber fra Frihavnskirken, en model af Frihavnen anno 1947, originale tegninger af Østerbro kunstneren Ib Spang Olsen og hjelme fra Østre Gasværk, der blev brugt under besættelsen. folk bidrager stadig med effekter til samlingen.

På selve jubilæumsdagen fortalte en stolt og glad Carl-Einar om den historiske værdi, som fortiden betyder for os alle, takkede de frivillige kræfter og takkede bl.a. Anne-Mette Gravgaard, præst ved Davids kirke, for en fornem og altid tiltrængt pengegave.

Lone Minna Jensen, en af museets trofaste frivillige, talte iført Østerbro Husmoderforening Kor kjole, der ellers udstilles i museet.

Carl-Einar Jørgensen nævnte også, at museet har et såkaldt erindringsrum, med fjernsyn grammofonspiller, fine gamle porcelænskopper, fastnettelefon som lokale plejehjem benytter sig af for at ældre kan få sig en tur ned ad mindernes boulevard. thof

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Haveforeninger forfalder, mens byggeregler afklares

Ikke den sorte skole