Danhostel Copenhagen Amagers manager Lasse Uldahl Borch (til venstre) og Danhostels direktør Ole Andersen prøver at bevare optimismen. Foto: Dan Møller
in , ,

Sur 😠 Ked 😭 Haha 😆 Elsker 😍 Like 👍

Vandrehjemmet: »Vi er nødt til at bevare optimismen«

FÆLLEDBYGGERI. På Danhostel Copenhagen Amager ærgrer general manager Lasse Uldahl Borch sig over beslutningen om boligbyggeri på campingarealet. Men håber stadig på, at vandrehjemmet får lov at overleve.

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

VEJLANDS ALLÉ: Fredag kom meldingen fra Københavns Rådhus om, at syv partier var blevet enige om at bygge 2.000 boliger på det såkaldte campingareal ved Vejlands Allé.

Arealet har hidtil været udlagt til campingplads, men Danhostel Copenhagen Amager ligger her også, og siden campingarealet kom i spil som muligt byggefelt, har Danhostel været på usikker grund i spørgsmålet om, hvorvidt vandrehjemmet fik lov at overleve eller ej.

Når man læser ned i aftaleteksten, fremgår det, at »Parterne er enige om, at det bebyggede areal højst må udgøre 11,8 hektar, samt at det skal inkludere det i forvejen bebyggede/asfalterede areal til vandrehjemmet på 2,1 hektar, hvorved det ny-bebyggede areal på fælleden reduceres til 9,7 hektar.«

Det mere end insinueres, at der skal bygges boliger der, hvor vandrehjemmet ligger.

»Vi ærgrer os da over beslutningen, og jeg indrømmer, at teksten ikke ser positiv ud. Det ligger ikke i kortene, at vi får lov at blive, men vi bliver nødt til at bevare optimismen til det sidste. Beslutningen om at bygge på strandengen blev jo også omgjort, selv om det for længst var besluttet,« siger Danhostel Copenhagen Amagers general manager, Lasse Uldahl Borch.

Sammen med Danhostels direktør gjorde Lasse Uldahl Borch i maj i et interview i Amager Bladet opmærksom på vandrehjemmets vigtige rolle i København. Både hvad angår den almindelige turisme og som overnatningssted for gæster fra tredjeverdenslande ved forskellige kongresser i Bella Center.

Godt bidrag til ny bydel

»Vi er det næststørste hostel i Danmark og spiller en vigtig rolle for København, og det er værd at kæmpe for. Vi synes, at vi som hostel kan være et rigtig godt bidrag til en ny bydel – vi kan bidrage med noget liv med vores danske og internationale gæster og give noget omsætning til erhvervslivet,« siger Lasse Uldahl Borch.

Vandrehjemmet er ejet af Københavns Kommune og er foreningsdrevet af foreningen Danhostel Copenhagen Amager. Og skulle det ende med en opsigelse af lejemålet, forventer Danhostel, at der er lidt tid at løbe på endnu.

»Efter hvad jeg fornemmer, så kommer tingene ikke til at ske lige i morgen, jeg har hørt nævnt, at der i hvert fald vil gå et par år i forhold til den proces, der nu skal i gang med arkitektprojekt og hvad der ellers er.«

»Vi har lejrskoler, der spørger os: Hvad er det vi hører, skal I lukke? Og vi har mange stamgæster, som kommer her og bor, når de besøger familie på Amager. Alle går og holder vejret, så vi må prøve at få kommunen i tale. Vi er nødt til at bevare optimismen,« siger Lasse Uldahl Borch.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Aftale om byggeri på Amager Fælled (ny version skrevet mandag)

Alle partier er med i budgettet