Før budgetforhandlingerne var det især børneområdet, der blev sat fokus på. Her er det ved en demonstration foran rådhuset for at bevare Skolen Ved Nordens Plads. Foto: Martin Sørensen
in , ,

Sur 😠 Ked 😭 Like 👍

Alle partier er med i budgettet

BUDGET. Søndag blev der sat underskrifter på budgetaftalen 2019 fra alle partierne. Resultatet betyder skolemad, bevarelse af en række skovtilbud og Skolen Ved Nordens Plads blev ikke ramt så hårdt som frygtet.

Af Heidi Engelund

hee@minby.dk

AFTALE: Det blev et bred forlig på rådhuset efter to dages budgetkonference i weekenden, hvor alle partierne gik med til budgetforlig 2019.

Den fælles aftale betyder blandt andet, at borgerne kan se frem til en række serviceforbedringer så som skolemad og styrket indsats for udsatte borgere i alle aldre.

Der kommer flere bæredygtige initiativer på det grønne område til glæde for borgerne og Frederiksberg.

Der blev også fundet en løsning på udfordringen med overkapacitet på dagtilbuddene, der betyder at flere skovbørnehavepladser bevares, der skal ansættes flere pædagoger og færre institutioner kommer til at dreje nøglen om.

Så bliver det dyrere at parkere for at gøre livet lidt nemmere for de bilister, der har brug for at parkere på Frederiksberg. Og så blev byggesagsgebyrer halveret.

En tilfreds borgmester

Borgmester Jørgen Glenthøj (K) er godt tilfreds med slutresultatet af budgetforhandlingerne, der gav et bredt samarbejde på tværs af partierne.

»Det er lykkedes at finde en håndtering af vores kapacitetsudfordring på daginstitutionsområderne, som tager højde for borgernes store ønske om at bevare flere skovpladser og lukke færre institutioner. Det samme gælder for Skolen ved Nordens Plads, som vi har givet bedre mulighed for at bevare tilbuddet på et højt niveau,« siger han og fortsætter:

»Aftalen rummer en lang række forbedringer for alle Frederiksbergborgere, som flere grønne områder, over knap 400 moderne plejeboliger, til højere normeringer i daginstitutionerne samtidigt med, at vi holder skatten i ro,« siger han.

Ingen skattestigninger

I budgetaftalen blev partierne enige om at afsætte 4,1 mia. kr. til service til borgerne og 327 mio. kr. til anlægsprojekter næste år.

Der blev også givet håndslag på, at indkomstskatten, grundskylden og dækningsafgiften forbliver uændret på henholdsvis 22,8%, 24,75 promille og fem promille.

Alle partierne blev desuden enige om, at op til 25 % af nybyggeri i kommende byudviklingsprojekter kan være alment, så der blev afsat en pulje til at øge antallet af almene boliger, hvor der blev sat fokus på god arkitektonisk kvalitet, mere grønt i byrum og en brev vifte af familieboliger, ældeboliger og ungdomsboliger.

Du kan læse hele budgetaftalen på kommunens hjemmeside www.frederiksberg.dk

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Vandrehjemmet: »Vi er nødt til at bevare optimismen«

Amagerlæge: Derfor er regionsklinikker en dyr og dårlig løsning