Foto: arkiv

Like 👍

Budgettet er vedtaget for 2019

Diskussionerne har været mange, og politikerne har nu i flere uger forhandlet om kommunens budget for næste år. Her til eftermiddage lykkedes det dog at syv partier at lande en aftale, selvom forventningen var, at det først ville komme i næste uge.

Nogle partier faldt fra, mens andre holdt ved. Til slut sad Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF, DF, Konservative, Liberal Alliance og Venstre stadig om bordet.

“Jeg er glad for, at det er lykkedes at samle syv partier om en aftale, der sikrer Københavns fremtid. Som både er grøn og bæredygtig – og sikrer plads og solide velfærdstilbud til byens mange børn og til vores socialt udsatte. Vi har god grund til at være stolte af vores by, og af at vi sammen kan tage de nødvendige beslutninger, så København også fremover er en af verdens allerbedste byer at bo i,” siger overborgmester Frank Jensen (S) i pressemeddelelse.

LÆS MERE HER: Syv partier træffer aftale om Amager Fælled

Partierne har afsat en milliard kroner til folkeskolen, hvor der skal bygges i alt fem nye skoler fra Amager til Nørrebro.

Også de mindre børn kan se frem til nye faciliteter i det partierne har afsat 500 millioner kroner til nye børneinstitutionerne.

Derudover er der også afsat penge til nye grønne områder, bedre forhold for cyklister, øget fokus på beskæftigelse og midler til byens udsatte borgere.

“Venstre har sat et markant borgerligt-liberalt aftryk ved at styrke erhvervslivets vækstmuligheder og fjerne unødige hindringer for virksomhederne,” siger Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester.

Hos SF glæder man sig over, at der er afsat penge til københavnere med angst, som har været et af partiets fokuspunkter.

Følg med på minby.dk, hvor vi løbende vil dykke ned i forskellige aspekter af den nye budgetaftale.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Simon Reenberg

Om journalisten Simon Reenberg

Jeg er ansvarlig for minby.dk og Facebook-siden af samme navn. Har du et tip til en god historie i København, så skriv til mig på info@minby.dk.

Kom med til fest i Guldbergsgade

Sådan sætter du dit eget præg på boligen