ARKIVFOTO: MICHAEL PALDAN

Kongelunden fejrer 200 års jubilæum

SKOVFEST. På søndag kan du opleve histories vingesus og smage på naturens glæder, når 200 året for Kongelunden fejres med aktiviteter og god mad.

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

KONGELUNDEN: I Kongelunden skal brylluppet stå… hedder det i en god, gammel sang fra det musikalske lystspil ’En søndag på Amager’.

Og nu skal også 200 års jubilæet i Kongelunden stå. Det er nemlig i år 200 år siden, det første 55spadestik blev taget til det store private skovrejsningsprojekt.

Derfor inviterer Naturstyrelsen, Kongelundsfortet Outdoorcenter, Dragør Kommune og Tårnby Kommune til en spændende søndag i Kongelunden 9. september, hvor du kan opleve den prægtige skov og få vingesuset fra historien, fortæller arrangørerne i en pressemeddelelse.

Ikke et træ på øen

I 1818 var der næppe et ærligt træ tilbage på Amager, og brænde, byggetræ og læ var en mangelvare. Derfor overtalte Jonas Collin, præsident for Det Kgl. Dansk Landhusholdningsselskab, i 1818 bønderne i Store Magleby til, at der skulle plantes over 800.000 træer på snorlige rækker på den sydlige del af Amager.

I 1845 købte kongen Kongelunden til opdræt af fasaner – noget der på det tidspunkt ansås for ganske nyt og eksotisk.

Fejringen på søndag bliver en festdag, hvor besøgende kan opleve den gamle skov, prøve nogle af de aktiviteter, Kongelunden er kendt for, og smage på naturens glæder.

Alle aktiviteter er gratis og alle kan deltage.

I anledning af Naturens Dag lancerer Skovdyrkerne desuden deres CO2-kampagne, der gør opmærksom på skovens rolle i klimabalancen og vigtigheden i at støtte små skovejere i ansvarligt skovbrug, ikke kun i Danmark, men også i deres partnerlande Bosnien, Mali, Nepal og Vietnam. Sæt dig derfor til rette i deres CO2 bænk og få testet din paratviden.

Mød op til jubilæumsfesten ved bålpladsen på Collinstien cirka 100 meter vest for P-pladsen på Skovvej, centralt i Kongelunden.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Niels fortæller historier med fotos

Se League of Legends Championship-finale i Nørrebrohallen